Tgrt Haber

iPhone 11'den pahalı! Mac Pro'nun tekerlek kiti satışa sunuldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Apple Türkiye
29 Haziran 2023 14:07 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 14:09
iPhone 11'den pahalı! Mac Pro'nun tekerlek kiti satışa sunuldu

Mac Pro için tekerlek kiti satışa çıktı. Apple Türkiye, ürünü iPhone 11'den bile daha pahalı bir fiyatla internet üzerinden satışa sundu.

Apple​, ürünlerinin aksesuarlarını ayrı olarak satma stratejisini devam ettiriyor. Bir süredir iPhone​'ların kutusundan kulaklığı ve şarj adaptörünü kaldıran teknoloji devi, 5 Haziran'daki etkinliğinde tanıttığı M2 Ultra çipli Mac Pro bilgisayarının 'tekerlek kitini' satışa sundu. Ürünün fiyatıysa bir iPhone'dan daha pahalı olmasıyla dikkat çekti.

İPHONE 11 FİYATINA 'TEKERLEK'

2019 yılında tanıtılan iPhone 11 şu anda Apple'da resmi olarak satılmıyor. Fakat Türkiye​'de bazı e-ticaret sitelerinde ve teknoloji mağazalarında yaklaşık olarak 18-20 Bin TL civarı bir fiyatla bulunabiliyor.

Apple Türkiye'nin web sitesinde yer alan bilgiye göre "Mac Pro Tekerlek Kiti" iPhone 11'den daha pahalı bir fiyatla tam 23Bin 219 TL'ye satışa sunuldu. ABD'de ise 699 dolara satılıyor. Haberin yazıldığı tarihteki kura göre yaklaşık 18 Bin TL'ye denk gelen bu fiyat, vergiler ve kâr payıyla birlikte son haline ulaşıyor.

iPhone 11'den pahalı! Mac Pro'nun tekerlek kiti satışa sunuldu

MAC PRO TEKERLEK KİTİ NE İŞE YARAR?

Tek amacı isminden de tahmin edileceği üzere Mac Pro'yu taşınabilir hale getirmek. Apple ürünü "Paslanmaz çelik ve kauçuktan üretilen bu özel tasarım tekerlekler, Mac Pro’nuzu masanızın altından çıkarmanızı veya çalışma alanınızın başka bir yerine taşımanızı kolaylaştırır." ifadeleriyle açıklıyor.

Donanım Haber'in aktardığına göre, tekerlek kiti yerine iPhone 11 veya yine Apple mağazasından Apple Watch Series 8 (11.999 TL) + ikinci nesil AirPods Pro (6.899 TL) + MagSafe Duo şarj aygıtı (3.549 TL) ve bir de parlatma bezi (549 TL) almak mümkün.

MAC PRO'YU SATMIYOR

Apple, 2023 model Mac Pro'yu Türkiye'de henüz satışa sunmadı, ayrıca 2019 Mac Pro'yu da satıştan kaldırdı. Ürünün fiyatı ek aksesuarlar ve özelliklerle birlikte 1 Milyon TL'yi aşıyordu hatta 2 milyona yaklaşıyordu.

Kaynak: Apple, Donanım Haber

Kaynak: Apple Türkiye

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...