Tgrt Haber

iPhone 14'ün ''kaza algılama'' özelliği yanıldı: Beklenmedik yerde acil yardım istedi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: digitaltrends
10 Ekim 2022 09:50 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 09:51
iPhone 14'ün ''kaza algılama'' özelliği yanıldı: Beklenmedik yerde acil yardım istedi!

Apple'ın iPhone 14 serisiyle duyurduğu özelliklerden ''kaza algılama'', beklenmedik yerde devreye girdi ve 911 acil numarayı arayarak yardım talebinde bulundu.

Apple​, yeni iPhone14 serisiyle daha önce akıllı telefonlarda görülmeyen bir özelliği duyurdu. Trafik kazası algılama ile iPhone 14​'lerin acil durumlarda bildiride bulunabileceğini söyleyen Apple, telefonlarına eklediği bu özellikle gündeme geldi.

Kazayı algılayan, hatta kazanın hangi yönden hasar verdiğine kadar tespit eden iPhone 14, basit bir ''roller coaster'' sırasında beklenmedik hata yaptı. 

ROLLER COASTER'I KAZA OLARAK ALGILADI

Trafik kazası algılama özelliğine sahip iPhone 14 Pro, bu kez yanlış alarm verdi. Bir kullanıcı, eğlence merkezinde roller coaster'a bindiği sırada telefonun 911'i aradığını fark etti.

İlk yardım ekiplerinin ifadesine göre iPhone 14 Pro, "Bu iPhone'un sahibi ciddi bir araba kazası geçirdi ve telefonlarına yanıt vermiyor" anonsu verdi. Ardından cihaz, koordinatları da acil servisle paylaştı. Ancak parka doğru yol alan ekipler, her şeyin normal gittiğini ve hiçbir sorun olmadığını gördü. 

iPhone 14'ün ''kaza algılama'' özelliği yanıldı: Beklenmedik yerde acil yardım istedi!

Görünüşe bakılırsa Apple, testlerine hızlı harekete sahip tüm araçlar üzerinde test etmemiş gibi. Öyle ki roller coaster yüksek hıza sahip ve cihaz bunı bir kaza olarak algılayıp acil servisi rahatsız etti. Henüz Apple'dan konuya ilişkin açıklama gelmezken, yeni gelecek bir güncellemenin bu sorunu çözüp çözmeyeceği ise merak konusu.

Kaynak: digitaltrends

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...