Tgrt Haber

iPhone 15 almak hayal olacak: Analistlere göre Apple bu kez acımayacak!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: rozetked
11 Haziran 2023 12:14 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 12:17
iPhone 15 almak hayal olacak: Analistlere göre Apple bu kez acımayacak!

Artan fiyatlarıyla dikkat çeken Apple ürünleri, önümüzdeki dönemde daha da yüksek fiyat etiketine sahip olacak. Gözler eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 serisine çevrilirken, analistlerden fiyata ilişkin tahminler geldi.

iPhone​ 14 serisinin tanıtımından bu yana Apple​ aylardır gündemden düşmüyor. Zira bu telefonlar çok pahalı fiyat etiketleriyle satışa sunulurken, dünyada ise en pahalı iPhone 14​ Türkiye’de satılıyor.

 Üst üste gelen zamlar kullanıcıyı Apple sahibi yapmaktan alıkoyarken, önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak iPhone 15​ serisine sahip olmak ise yine hayal olacak. Analistler ABD dahil fiyatların üst seviyede olacağına dikkat çekti. İşte detaylar.

İPHONE 15 SERİSİNİN FİYATI ARTACAK

Wedbush Securities analisti Dan Ives, Apple'ın iPhone 15 serisi akıllı telefonların maliyetini artıracağına ilişkin tahminlerde bulundu.

iPhone 15 almak hayal olacak: Analistlere göre Apple bu kez acımayacak!

Uzman isim, Apple'ın yeni nesil akıllı telefonların satışını gözle görülür şekilde artacağına inanıyor. Çünkü iPhone 15 serisiyle Apple değişime gidecek ve önemli ölçüde güncellemeler yapacak. Ancak mali açıdan yine kullanıcının cebi yanacak.

Analiste göre hisselerde düşüş yaşayan Apple, buna çözüm olarak ürünlerinin fiyatını artırmaya gidebilir. Apple hisseleri için 12 aylık fiyat hedefi, beklenen satış büyümesi ve değer artışının ardından 220 dolara yükseltmişti. Fakat hisseler şu anda 180 dolardan işlem görüyor. Bu nedenle Apple, kasasını düşünerek iPhone 15 serisinde fiyat artışına gidecek gibi duruyor.

İPHONE 14 SERİSİNDE DE FİYAT YÜKSELMİŞTİ

Hatırlarsınız iPhone 14 serisi de piyasaya sürüldüğünde yüksek fiyat etiketiyle karşımıza çıkmıştı. Almanya’da bir önceki seriye kıyasla 100 dolar fazladan fiyatla satışa sunulan cihazlar, İngiltere’de ise 70 pound fiyat artışı​ ile satışa çıktı. Ancak bu fiyatlar bir sonraki iPhone 15 serisiyle daha da yüksek olacak. Analistlere göre kullanıcıların yeni Apple ürünlerine erişmesi eskisi kadar kolay olmayacak.

Kaynak: Rozetkedme

Derleme: TGRT Haber

Kaynak: rozetked

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...