Tgrt Haber

iPhone 15 satın alanlar isyan bayrağını çekti! Kutudan hasarlı çıkıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
25 Eylül 2023 11:32 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 11:33
iPhone 15 satın alanlar isyan bayrağını çekti! Kutudan hasarlı çıkıyor

Geçen hafta satışa çıkan iPhone 15 serisi, peş peşe sorunlar ile gündeme geldi. Bazı kullanıcılar, akıllı telefonu teslim aldıktan sonra kutudan çıkar çıkmaz ekran ve arka camı gibi çeşitli bölgelerde hasarlar fark ettiklerini bildirdi.

Apple​'ın çiçeği burnunda akıllı telefonu iPhone 15​ geçen hafta satışa çıktı. Ön sipariş veren müşterilere ilk teslimatların yapılmasıyla birlikte, ardı arkası kesilmeyen sorunlar kullanıcılara adeta isyan bayrağını çektirdi.

Geçtiğimiz günlerde iPhone 15 modellerinde, kurulum esnasında Apple logosunda takılıp kalmasına yol açan bir sorun olduğu ortaya çıktı. iPhone 15 Pro'lardaki titanyum çerçevenin ise, geçici olarak doğal rengini kaybettiği tespit edildi. Yeni iPhone'lar şimdi ise kutudan hasarlı çıktığı iddialarıyla gündemde.

BİR KULLANICININ İPHONE 15'İ ÇATLAK ÇIKTI

Bir kullanıcı, yaşadığı olumsuz deneyimi sosyal paylaşım sitesi Reddit'te anlattı. Satın aldığı iPhone 15 Pro Max​ model cihazının kutuya sağlam bir şekilde yerleştirilmediğini fark ettiğini belirtti. Ve telefonun arka camında gözle görülür bir şekilde kırık / çatlak bulunduğunu dile getirdi.

Apple'ın ürünleri hakkındaki sızıntılarıyla bilinen "Majin Bu" isimli sosyal medya kullanıcısı da benzer sorunlardan bahsetti. Kutudan yeni çıkmış bazı iPhone 15 Pro'larda ekranın yanlış hizalanması, kamera lenslerinde kir, ekranda çizik ve kasada hasar belirtileri tespit edildiğini paylaştı.

https://twitter.com/MajinBuOfficial/status/1705552724702441669

Phone Arena sitesinde yer alan bilgiye göre, iPhone 15 serisi tanıtılmadan aylar önce, Apple'ın üretim ortaklarından Foxconn'un bir çalışanı, iPhone 15 Pro'nun ilk sevkiyatında bazı problemler yaşanma ihtimali olduğunu söylemişti.

SAYILI ÜLKELERDE MEYDANA GELDİ

Majin Bu tarafından belirtilene göre, söz konusu problemler ABD, Avrupa Birliği ve Çin gibi pazarlarda satışa çıkan iPhone 15'lerde meydana geldi. Bu bölgeler, yeni iPhone'ların ilk satışa çıktığı ülkeler olarak biliniyor.

Akıllı telefonun bu ülkelerden daha sonra satışa çıktığı Türkiye ve Orta Doğu ülkeleri gibi yerlerde ise aynı sorunların yaşanıp yaşanmadığı henüz bilinmiyor.

Kaynak: Phone Arena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...