Tgrt Haber

iPhone 15 için bomba iddia! Apple bu kez çağ atlatacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
29 Kasım 2022 12:33 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 12:35
iPhone 15 için bomba iddia! Apple bu kez çağ atlatacak

Birkaç ay önce iPhone 14 serisiyle karşımıza çıkan Apple, iPhone 15 için de çalışmalarına başladı. Yeni nesil iPhone'dan ilk bilgi geldi.

Son olarak iPhone 14​ serisiyle karşımıza çıkan Apple​, gelişmiş kamera özellikleri ve birtakım yeni işlevle en iyi iPhone'larını sergiledi. 

Şimdi ise gözler, önümüzdeki yıl tanıtılacak iPhone 15 serisine çevrildi.  2023 Eylül ayı civarlarında tanıtılması beklenen iPhone 15'ten ilk önemli bilgiler geldi.

SON TEKNOLOJI KAMERA

Apple'ın yaklaşan iPhone 15 modeli kamera tarafında çok önemli iyileştirmeler alacak. iPhone 14 ile bu alandaki iddiasını ortaya koyan teknoloji devi, iPhone 15 ile sınırları daha da zorlayacak.

Macrumors'un haberine göre iPhone 15,Sony​'nin 'son teknoloji' kamera sensörü ile gelecek. Düşük ışıkta daha iyi performans sunan sensör, iPhone kamerasında çağ atlatacak.

iPhone 15 için bomba iddia! Apple bu kez çağ atlatacak

Sony'nin görüntü sensörü, standart sensörlerle karşılaştırıldığında her pikseldeki doygunuk sinyalini iki katına çıkararak, düşük ve aşırı pozlamayı azaltıp daha fazla ışık yakalanmasını sağlayacak. 

Örneğin arkadan gelen ışuğın güçlü olduğu durumda bile bir kişinin yüzü, daha net olacak şekilde yakalanabilecek. Günümüz akıllı telefonlarında bu sorun halen çözülmezken, iPhone 15 ile bu alanda çok önemli bir gelişmekaydedilebilir. 

Elbette Apple'ın yeni nesil Sony sensörünü hangi modellerinde kullanacağı tam olarak bilinmiyor. Firmanın Pro modelleri mi yoksa tüm seriyi mi tercih edeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır.

Ancak kamera tarafında yapılan iyileştirmeler çoğunlukla Pro modelleri kapsadığı için, standart versiyonların bu özellikten mahrum kalması da yüksek ihtimal taşıyor.

 

Kaynak: macrumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...