Tgrt Haber

iPhone 15'e saatler kala Apple'dan sürpriz güncelleme

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
12 Eylül 2023 11:02 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 19:47
iPhone 15'e saatler kala Apple'dan sürpriz güncelleme

Teknoloji devi Apple, iPhone 15 ailesini tanıtacağı ürün tanıtım etkinliğine saatler kala, iOS ve macOS'un en son sürümlerine güncellenmemiş iPhone ve Mac modelleri için bir güvenlik yaması yayınladı.

iPhone​ 15 serisinin tanıtımına saatler kalmışken Apple​, bugün iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları için yeni güvenlik güncellemelerini duyurdu. Bu güncellemeler, hala eski işletim sistemlerini kullanan ve iOS 17​ veya macOS Ventura'ya geçemeyen kullanıcılar için tasarlandı.

iOS 15.7.9 ve iPadOS 15.7.9, uygun iPhone ve iPad'lerde Ayarlar menüsünden kolayca indirilebilecek. Ayrıca, macOS kullanıcıları için macOS Monterey 12.6.9 ve macOS Big Sur 11.7.10 güncellemeleri de Sistem Tercihleri'ndeki Yazılım Güncelleme bölümünden erişilebilir hale getirildi.

GÜVENLİK AÇIĞINI DÜZELTİYOR

Bu güncellemelerin muhtemelen önceki iOS 16.6.1, iPadOS 16.16.1, watchOS 9.6.2 ve macOS Ventura 13.5.2 sürümlerinde sunulan güvenlik düzeltmelerini içerdiği belirtiliyor. Bu düzeltmeler, özellikle bir PassKit (Cüzdan) görüntüsü üzerinden işletim sistemlerine sızma olasılığını engelliyor.

MacRumors'un haberine göre, Apple'ın bu güncellemelerle düzelttiği güvenlik açıkları, geçmişte NSO Group'un Pegasus casus yazılımını hükümet yetkilileri, gazeteciler ve diğer kişilerin cihazlarına sızdırmak için kullanılan BLASTPASS saldırı zincirinin bir parçasıydı.

Güncellemeyi destekleyen modeller şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • iPhone 6S serisi
  • iPhone 7 serisi
  • iPhone SE (1. nesil)
  • iPad Air 2
  • iPad mini (4. nesil)
  • iPod Touch (7. nesil)
  • macOS Monterey ve Big Sur yüklü Mac

İPHONE 15 BU AKŞAM ÇIKIYOR

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinden oluşan, Apple'ın yeni akıllı telefon serisi Türkiye saatiyle 20.00'da başlayacak etkinlikte tanıtılacak. Etkinlikte iPhone 15 ailesinin yanı sıra yeni Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9 modellerinin de duyurulması bekleniyor.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...