Tgrt Haber

iPhone 15'te çok önemli bir sorun var! Apple göz göre göre yaptı

13 Eylül 2023 14:23 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 22:49
iPhone 15'te çok önemli bir sorun var! Apple göz göre göre yaptı

Apple, iPhone 15 serisinde Lightning'i terk ederek USB-C'ye geçiş yaptı ama birçok kişinin beklediğinin aksine, yeni iPhone'lar bu teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar faydalanamıyor. Pro'lar hariç diğer iki modeldeki USB-C portu, telefonun veri aktarım hızını sınırladığı ortaya çıktı.

Apple​, iPhone 15​ ve iPhone 15 Pro​ serisini nihayet tanıttı. Tam da beklendiği üzere yeni iPhone'larda Lightning yerine, USB Type-C bağlantı portu kullanılıyor. Apple bu değişikliği Avrupa Birliği'nin "tek tip şarj cihazı düzenlemesi" olarak bilinen yeni yasasına uyum sağlamak adına gerçekleştirdi.

Ancak USB-C'ye geçiş iPhone 15'i teknolojik açıdan ileri götürmeye yetmedi. Zira Apple, standart modellere yani iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'a, yaklaşık 23 yıl öncenin teknolojisi olan USB 2 protokolünü koydu. Bu da veri aktarım hızının maksimum 480 Mbps/saniye ile sınırlandığı anlamına geliyor.

Yani iPhone 15 ve 15 Plus, USB-C'ye teorik olarak geçiş yapmış olsa da, bu teknolojinin nimetlerinden tam olarak faydalanamıyor. Bazı kullanıcılara göre bu durum iPhone 15'in en büyük sorunlarından biri olarak gösteriliyor.

ASIL SIÇRAMA İPHONE 15 PRO'DA

Öte yandan Pro'larda ise durum biraz daha farklı. Apple'ın web sitesinden alınan verilere göre, iPhone 15 Pro ve Pro Max'teki USB-C portu, saniyede 10 Gbps'ye kadar veri aktarım hızı sunan USB 3 teknolojisi kullanılıyor.

Bu hem geçmiş yıllardaki Pro modellerine hem de iPhone 15 ve 15 Plus'a göre, iPhone 15 Pro'nun çok daha yüksek hızda dosya aktarım imkanına sahip olduğunu gösteriyor.

Tabii bu hızlara ulaşabilmek için destekleyen bir USB 3 kablosu da gerekecek. Ancak sonuç itibarıyla iPhone 15 Pro ile hem şarj hem de veri aktarımı konusunda muazzam denebilecek bir geliştirme yapıldığını söyleyebiliriz.

Kaynak: Wired
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...