Tgrt Haber

iPhone 15'te 'her güzelliğin bir kusuru vardır' dedirten bir sorun ortaya çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
22 Eylül 2023 13:27 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 13:27
iPhone 15'te 'her güzelliğin bir kusuru vardır' dedirten bir sorun ortaya çıktı

Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max'in titanyum çerçevesine karşı uyarıda bulundu. Buna göre telefon kılıfsız bir şekilde kullanılırsa, ciltte bulunan yağların etkisiyle dış çerçevede renk değişimi olabilir. Peki bu sorun nasıl düzelecek? İşte Apple tarafından verilen cevabı...

Apple​, Eylül ayının ikinci haftasında düzenlediği tanıtım lansmanı ile iPhone 15​ ve iPhone 15 Pro​ serisini tanıttı. iPhone 15 ve 15 Plus, tasarım anlamında büyük bir yenilik sunmuyor. Asıl sıçrama Pro'larda. iPhone 15 Pro ve Pro Max ile paslanmaz çelik gitti, titanyum​ kasaya geçiş yapıldı.

Apple'ın açıklamasına göre, NASA'nın da çeşitli araçlarında kullandığı Titanyum Grade 5 sınıfı malzeme bu telefonlarda bulunuyor. Fakat yeni iPhone'larda, 'her güzelliğin bir kusuru vardır' deyimini akıllara getiren bir problem ortaya çıktı.

İPHONE 15 PRO RENK DEĞİŞTİREBİLİR!

Apple'ın "iPhone'unuzu temizleme' başlıklı web sitesinde, iPhone 11'den iPhone 15'e kadarki modellerde arka camda veya kamera alanının çevresinde 'gelişmiş dokulu mat cam tasarım' bulunduğu aktarıldı. Telefonların lekelere veya başka hasarlara yol açabilecek maddelerle temas etmemesi gerektiği vurgulandı.

Teknoloji devi firma, iPhone 15 Pro ve Pro Max özelinde yaptığı uyarıdaysa, ciltte bulunan yağların geçici olarak dış çerçevenin (titanyum kasa) rengini değiştirebileceğini belirtti. Ancak telefonu yumuşak, hafif nemli ve tüy bırakmayan bir bezle silmenin bu renk değişimini ortadan kaldıracağını ekledi.

"Lekelere veya başka hasarlara yol açabilecek maddelerle (örneğin, toprak veya kum, mürekkep, makyaj malzemeleri, sabun, deterjan, asitler veya asitli yiyecekler, losyonlar) temas ederse iPhone'unuzu hemen temizleyin." uyarısında bulunan Apple, temizleme yönergelerini ise şöyle sıraladı:

  • Tüm kabloları çıkarın ve iPhone'unuzu kapatın.
  • Yumuşak, hafif nemli ve tüy bırakmayan bir bez (örneğin, gözlük temizleme bezi) kullanın.
  • Açıklıkları neme maruz bırakmayın.
  • iPhone'unuzu dezenfekte etme yönergelerini uygulamıyorsanız temizlik ürünleri kullanmayın.
  • Basınçlı hava kullanmayın.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...