Tgrt Haber

iPhone 15'te sıcaklık bilmecesi: Apple iOS 17.0.3'te sorunları çözemedi mi? İşte test sonuçları

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2023 15:02 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 15:04
iPhone 15'te sıcaklık bilmecesi: Apple iOS 17.0.3'te sorunları çözemedi mi? İşte test sonuçları

Apple, geçtiğimiz günlerde fazla ısınma sorununu çözmek için iOS 17.0.3 güncellemesini iPhone 15 serisi ve diğer modeller için kullanıma sundu. Peki bu güncelleme sorunları çözdü mü? İşte yapılan testler ve ortaya çıkan sonuçlar.

Apple​'ın yeni iPhone 15​ serisi çeşitli sorunlarla gündeme geldi. Bu sorunlardan biri de fazla ısınmaydı. Telefonu alan kullanıcılar, iPhone'larının çok fazla ısındığını, hatta zaman zaman elde bile tutulamayacak dereceye geldiğini bildirmişti.

Bu şikayetlere karşılık Apple ise sorunu kabul etmiş, iPhone 15 serisinin ısınma​ sorunu için güncelleme sözü vermişti. Kısa süre önce ise iOS 17.0.3 güncellemesi, ısınma sorunu için yayınlandı. Peki güncelleme bu sorunu gerçekten çözdü mü? İşte yapılan testler...

İPHONE 15 ISINMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Isınmanın işlemicden kaynaklı olduğu düşünülürken, Apple'ın yeni güncellemesinde telefonların performansını kısacağı gibi bazı iddialar ortaya atıldı.

Yapılan testlerde ısınma sorunu için yayınlanan güncellemenin performansı düşürmediği tespit edildi. Fakat görünüşe bakılırsa ısınma sorunu da tamamen geçmiş sayılmaz.

Matt Talks Tech teknoloji kanalı, iPhone 15 Pro modelini hem iOS 17.0.2 hem de iOS 17.0.3 güncellemeleriyle test etti. Ancak yapılan testlerde son güncellemenin ısınma konusunda çok bir şey fark ettirmediğini gösteriyor.

Öte yandan performansın da düşmediği gözlemlendi. Tabii ki güncelleme henüz yeni olduğu için indekslenme sürecini de göz önünde bulundurmak lazım. Ayrıca birkaç farklı testle bu konuyu netleştirmek de daha doğru olacaktır. Peki sizler iPhone 15 satın aldınız mı? 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...