Tgrt Haber

iPhone 16 Pro kamerası nasıl olacak? İlk sızıntılar geldi

19 Eylül 2023 11:28 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 11:29
iPhone 16 Pro kamerası nasıl olacak? İlk sızıntılar geldi

Apple'ın, 120mm eşdeğer lense sahip 'tetraprism' adlı kamera sistemi yalnızca iPhone 15 Pro Max'te kullanılıyor. Pro'da ise bu teknoloji bulunmuyor. Gelen son bilgilere göre gelecek yılın iPhone 16 Pro modelinde bu ayrım da kalkacak ve her iki Pro modelde de 'tetraprism kamera'ya yer verilecek.

Apple​'ın son iPhone modeli olan iPhone 15 Pro Max​, hem titanyum​ gövdesi hem de dünyanın ilk 3 nanometre fabrikasyon sürecine sahip A17 Pro çipiyle dikkatleri üzerine çevirmeyi başardı. Akıllı telefonun iddialı taraflarından bir tanesi de, mobil fotoğrafçılık becerileri oldu.

iPhone 15 Pro Max'te, "tetraprism" olarak adlandırılan ve genellikle 'periskop lens' olarak da bildiğimiz bir teknoloji bulunuyor. 5x optik zoom özelliği sunan bu 12 Megapiksel kamera, 120mm eşdeğer lensiyle parlak f/2.8 diyafram ve 1.12µm piksel boyutunu bir araya getiriyor.

Fakat bu sensör iPhone 15 Pro'da bulunmuyor. İddiaya göre iPhone 16​ serisiyle birlikte bu ayrım da kalkacak. Apple analisti Ming-Chi Kuo​'ya göre, bu periskop sensörü, gelecek yılın iPhone 16 Pro modeline de gelerek akıllı telefonu Pro Max ile aynı seviyeye çıkaracak.

ÜRETİMDE ZORLUK YAŞIYOR

Öte yandan Apple'ın bu yeni teknolojiyle ilgili üretimdeki yükselen maliyetler ve düşük verim oranları nedeniyle iPhone 15 Pro Max üretimi konusunda zorlandığı iddia ediliyor.

Yeni zoom lensi, yalnızca Largan Precision Co. şirketi tarafından tedarik edilebiliyor ve bu da üretimde zorlukların yaşanmasına yol açıyor. Sonuçta, iPhone 15 Pro Max'e yönelik talebin, geçen yılın iPhone 14 Pro Max'ine göre çok daha uzun bekleme sürelerine tabi olacağı tahmin ediliyor.

80 MİLYON SEVKİYAT TAHMİNİ

Ming-Chi Kuo'nun bir diğer iddiası da iPhone 15'in sevkiyatıyla ilgili. Analiste göre Apple, yıl sonuna kadar toplamda 80 milyon adet iPhone 15 sevkiyatı gerçekleştirebilir. Bu iddia, daha önce açıklanan Apple'ın satış hedefleriyle de örtüşüyor.

Bloomberg yazarı Mark Gurman, önce Apple'ın üretim ortaklarına 2023-2024 dönemi için 85 milyon adet iPhone 15 siparişi geçtiğini söylemişti. Daha sonra şirketin 'üretim sorunları' nedeniyle bu hedefini 77 milyona indirdiğini iddia etmişti.

Kaynak: GSMArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...