Tgrt Haber

iPhone 16'dan ilk tasarım görüntüleri geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
15 Aralık 2023 10:23 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 10:25
iPhone 16'dan ilk tasarım görüntüleri geldi

iPhone 15 demode olmadan iPhone 16 sesleri duyuluyor. Apple'ın bir sonraki modeline ilişkin ilk tasarım görüntüleri paylaşıldı.

iPhone 15​ serisinin piyasaya çıkması, dünyanın dört bir yanında ses getirdi. Yeni nesil teknolojilerle gelen bu telefonlar, ne yazık ki fiyat tarafında beklentilerin biraz üzerinde.

Henüz iPhone 15 serisi demode bile olmamışken Apple​'ın bir sonraki akıllı telefonundan ilk prototip görüntüler geldi. Peki iPhone 16​ nasıl olacak? İşte şimdiye kadar tüm bilinenler...

İPHONE 16 TASARIMI NETLEŞİYOR

Güvenilir kaynaklardan MacRumors'un aktardığına göre iPhone 16'da arka kamera​ tasarımında geriye dönüş yapılarak, iPhone X'teki kamera tasarımına benzer şekilde bir tercih yapılabilir. Yani Apple, dikey kamera düzenine geçebilir deniyor.

Öte yandan Apple'ın bir diğer iPhone 16'ya eklemeyi planladığı şeyse yeni düğmeler oluyor. 

iPhone 16'dan ilk tasarım görüntüleri geldi

Farklı düğmeleri test eden Apple, sarı, pembe ve gece yarısı renklerine sahip tuşlar deniyor. Örneğin sarı, eylem düğmesi, birleştirilmiş ses düğmesi olarak geçerken, pembe renk, eylem düğmesi ve mekanik ses düğmelerine odaklanıyor. Gece yarısı rengi ise daha büyük eylem düğmesinin yanı sıra yeni çekim düğmesi oluyor. Ancak burada kamera iPhone 12'ye benziyor.

iPhone 16'dan ilk tasarım görüntüleri geldi

Şu an için pek çok tasarım​ görüntüleri gelse de, önümüzdeki aylarda bu tasarımlarda muhakkak değişiklikler olacaktır. 

Kaynak: macrumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...