Tgrt Haber

iPhone için bir devrin sonu: Apple üretimi durdurdu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
23 Kasım 2023 13:13 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 13:13
iPhone için bir devrin sonu: Apple üretimi durdurdu

Apple, iPhone SE serisindeki Touch ID teknolojisini kaldırıyor. İddialara göre, parmak izi tanıma için kullanılan çiplerin üretimi durduruldu ve gelecekteki modellerde bu özellik yer almayacak.

Apple​'ın iPhone​ SE serisinde kullandığı Touch ID​ yöntemine veda edileceği ortaya çıktı. İddiaya göre şirket parmak izi​ teknolojisi için gerekli olan çiplerin üretimini durdurdu.

Daha önce iPhone 16 serisiyle birlikte Touch ID teknolojisinin geri getirileceği iddia edilmişti. Ancak Apple'ın planları hakkında sürekli olarak bilgi paylaşması ile tanınan bir Weibo kullanıcısına göre bu olmayacak.

MacRumors'un haberine göre kaynak, mikroblog platformu Weibo'dan yaptığı açıklamada, "Başlangıçta Apple'ın parmak izi tanıma özelliği için kullanılan çiplerin çoğu kapatıldı ve mühürlendi. Yani Apple, cep telefonlarının kilidini açmak için parmak izi tanımayı kullanmayacak." ifadelerini kullandı.

Weibo kaynağı, iPhone 14 ve 14 Plus'ta, iPhone 13'ün A15 Bionic çipinin kullanılacağını bilen ilk kişiydi. Önümüzdeki yıl çıkacak ‌iPhone 16‌ ve ‌‌iPhone 16‌‌ Plus için tasarlanan çipin, üretim maliyetlerini azaltmak amacıyla iPhone 15 Pro'daki A17 Pro'dan farklı bir teknikle üretileceğini de iddia etti.

EKRAN ALTI PARMAK İZİ DESTEKLİ IPHONE

Şimdiye kadar ortaya çıkan raporlar, dördüncü nesil ‌iPhone SE‌'nin, hala ‌Touch ID‌ özellikli son ‌iPhone‌ modelinin yerini alarak Face ID​ özelliğine sahip olacağını öne sürüyor.

Bununla birlikte Apple'ın 2026 civarında piyasaya sürülecek ekran altı parmak izi teknolojisi üzerinde çalıştığına dair söylentiler de bulunuyor. Aynı zamanda şirketin Face ID sensörlerini ekranın altına yerleştirerek, gelecekteki iPhone'larda daha büyük ve geniş bir ekran sunmak istediği de belirtiliyor.

Tabii bu iddialar Apple tarafından doğrulanmadığı için, doğru olup olmadığı kesin değil. Hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği gibi, daha erken veya daha geç bir dönemde de hayata geçme ihtimali olduğu unutulmamalı.

VISION PRO YOLDA

Öte yandan şirket sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) deneyimlerini bir araya getiren "mekansal bilgi işlem cihazı" Apple Vision Pro için gün sayıyor. Karma gerçeklik gözlüğünün 2024 Mart ayında ABD'de, ilerleyen dönemlerde de İngiltere ve Kanada'da satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...