Tgrt Haber

iPhone kullanıcılarına kötü haber: Artık imkansız!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
15 Nisan 2023 14:03 - Güncelleme : 15 Nisan 2023 14:37
iPhone kullanıcılarına kötü haber: Artık imkansız!

Apple, iOS 16.4.1 ve iPadOS 16.4.1 güncellemesini yayınladıktan sonra bir önceki sürümün imzalamasını durdurdu. Artık iOS 16.4'e downgrade (düşüş) yapılamayacak.

Apple​ yeni bir iOS, iPadOS ve MacOS​ güncellemesi yayınladıktan kısa süre sonra bir önceki sürümü imzalamayı durduruyor. Bu durum, kullanıcıların downgrade yani 'sürüm düşürme' işlemi yapamayacakları anlamına geliyor. Şirket geleneğini bozmadı ve iOS 16.4 için de aynı kararı aldı.

Teknoloji devi geçen hafta iPhone​ ve iPad'lerin yeni versiyonu iOS 16.4.1 ve iPadOS 16.4.1 güncellemelerini yayınladı. Bugün ise yeni sürümü beğenmeyen veya sorun yaşayan kullanıcılara kötü haber geldi. Artık iOS 16.4 ve iPadOS 16.4 işletim sistemlerinin imzası durduruldu ve geçiş yapılamayacak.

İŞLETİM SİSTEMİNİ GÜNCEL TUTMAYA TEŞVİK EDİYOR

Apple'ın bu stratejisinin sebebi, kullanıcıları işletim sistemini güncel tutmaya teşvik etmek. Zira iOS veya Android fark etmeksizin her platform için yayınlanan bir güncelleme, eski sürümdekigüvenlik ve sistemsel sorunları çözüyor. Apple da kullanıcıların bu sorunlardan etkilenmemeleri adına yeni versiyona yükseltmeyi teşvik etmek için eski sürüme dönüşü kapatıyor.

iPhone kullanıcılarına kötü haber: Artık imkansız!

IOS 16.4.1 CARPLAY SORUNUNU GETİRDİ

Tabii yeni güncellemeler her zaman kusursuz olmayabiliyor. iOS 16.4.1'i yükleyen iPhone kullanıcılarının bir kısmı Apple forumlarındaki paylaşımlarda CarPlay'e bağlanma sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Önümüzdeki aylarda yayınlanacak iOS 16.5 ile düzeltilecektir ancak iOS 16.4'e dönüş yapılamadığı için, sorunu yaşayan kullanıcıların beklemesi gerekecek.

IOS 17 İLE ÜÇ MODELİN FİŞİ ÇEKİLİYOR

Öte yandan Apple, iOS 17 ve iPadOS 17 için de çalışmalarını sürdürüyor. Eylül veya Ekim ayında kullanıma sunulması beklenen yeni sürümler iPhone 8/8 Plus ve iPhone X cihazlara yüklenemeyecek. Yani bu üç modelin yazılım desteği kesilmiş olacak. Ancak bu durum günlük hayata herhangi bir olumsuz etki etmeyecek ve bir süre daha telefonu kullanmaya devam edebileceksiniz.

iOS 16.4 ile yeni emoji karakterleri, Safari Web Push Bildirimleri, Apple Kitaplar uygulaması için yepyeni sayfa çevirme animasyonu ve yeni HomeKit mimarisi gibi yenilikler geldi.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...