Tgrt Haber

iPhone satışları çakılıyor: Apple, üretimi azaltma kararı aldı

03 Ekim 2024 14:30 - Güncelleme : 03 Ekim 2024 15:15

Teknoloji devi Apple, iPhone 16 satışlarından beklediği ilgiyi göremedi. Barclays analistlerine göre şirket, talep düşüklüğü nedeniyle üretimi azaltma kararı aldı. Düşüşün arkasındaki temel nedeni analistler açıkladı.

Apple, iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerini geçen ay tanıttı ve satışların, Apple Intelligence'ın da etkisiyle oldukça iyi gitmesi bekleniyordu. Ancak son analizlere göre, yılın ilerleyen dönemlerinde iPhone 16 üretiminde ciddi kesintiler yaşanabilir. Barclays analistlerinin paylaştığı raporda, iPhone 16 sevkiyatlarının aralık çeyreğinde ciddi bir düşüş yaşayabileceği üzerinde duruluyor.

iPhone satışları çakılıyor: Apple, üretimi azaltma kararı aldı - 1. Resim


IPHONE 16 ÜRETİMİNDE ÜÇ MİLYONLUK KESİNTİ BEKLENİYOR

Apple tedarik zinciri kontrollerinde yapılan incelemeler, iPhone 16 üretiminin yaklaşık üç milyon birim azaltılacağını işaret ediyor. Bu azalma, yıl bazında iPhone 16 sevkiyatlarının yüzde 15 oranında düşeceğini gösteriyor. Eylül ayı sonunda biten çeyrek dönemde, satışların 51 milyon birim olması bekleniyor.

Raporda dikkat çeken bir diğer detay ise iPhone 16 modellerinin, iPhone 15 modellerine kıyasla iki gün daha fazla satışta kalmış olması.

Barclays raporundan elde edilen bilgilere göre ekim, kasım ve aralık aylarını kapsayan bu yılın son çeyreğinde ise, iPhone 16 sevkiyatı ciddi bir risk altında. Analistler ayrıca, Apple'ın iPhone 16 üretimi için siparişleri azaltması nedeniyle iPhone 16 sevkiyatları için aralık çeyreğinin "giderek daha fazla risk altında göründüğünü" belirtiyor.

iPhone satışları çakılıyor: Apple, üretimi azaltma kararı aldı - 2. Resim


TALEP EKSİKLİĞİNİN NEDENİ: APPLE INTELLIGENCE

Barclays raporunda, talep eksikliğinin sebebine de dikkat çekiliyor. Apple Intelligence'ın piyasaya sürülme sürecinin iyi yönetilmediği ve geciken güncellemenin tüketicileri iPhone 16'dan caydırdığı belirtiliyor. Apple Intelligence'ın bu ay yayınlanacak iOS 18.1 güncellemesi ile kullanıma sunulması bekleniyor.

Kaynak: Wccftech

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...