Tgrt Haber

iPhone zammından sonra Apple Müzik fiyatları da arttı: İşte yeni tarife

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Donanım Haber
08 Aralık 2023 18:24 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 18:25
iPhone zammından sonra Apple Müzik fiyatları da arttı: İşte yeni tarife

Teknoloji devi Apple, Spotify ve Tidal gibi dijital müzik servislerinin rakibi olan Apple Müzik platformuna zam yaptı. Böylece Apple Müzik bireysel, öğrenci ve aile paketlerinde yüzde 50'den fazla fiyat artışları yaşandı. Peki Apple Müzik ne kadar oldu?

Geçen hafta AppleTürkiye​ zammıyla birlikte Türkiye'deki en pahalı iPhone modeli olan iPhone 15 Pro Max​, 100 bin TL olmuştu. En ucuz iPhone'u satın alacakların cebinden çıkacak miktar da 50 bin TL'yi aşmıştı. Ancak Apple'ın zamları sadece iPhone ve iPad gibi cihazlarıyla sınırlı kalmadı.

APPLE MÜZİK ABONELİK FİYATLARI

Donanım Haber'de yer alan bilgiye göre, bugün itibarıyla Apple Müzik bireysel abonelik ücreti 39,99 TL oldu. Daha önce 19,99 TL seviyesindeydi. Benzer şekilde, Apple Müzik öğrenci üyeliği fiyatı 9,99 TL'den 19,99 TL'ye çıktı. Apple Müzik aile paketi ise 29,99 TL'den 59,99 TL'ye yükseldi.

Apple'ın internet sitesinden alınan bilgiye göre, Apple Müzik yıllık bireysel abonelik fiyatı da 199 TL'den 399 TL'ye çıkartıldı. Yeni tarife bugünden itibaren mevcut ve yeni Apple aboneleri için yürürlüğe girdi.

iPhone zammından sonra Apple Müzik fiyatları da arttı: İşte yeni tarife

Kullanıcılar, hizmeti kullanmak istememeleri halinde Apple Müzik uygulamasını açıp Hesap > Aboneliği yönet kısmından üyeliklerini iptal edebilirler. Bu bölümden aynı zamanda Apple Müzik'in sunduğu paketler arasında geçiş de yapılabiliyor; örneğin bireyselden aile planına yükseltilebiliyor.

Apple Müzik, Android ve iPhone'un yanı sıra Mac ve Windows bilgisayarlarda da kullanılabiliyor. Spotify'a göre avantajlarından bir tanesi; kayıpsız ses kalitesinde müzik dinletebilmesi. İddialarda yer alan bilgiye göre, Spotify da yakında 'Supremium' adlı abonelik planı kapsamında bu özelliği kullanıcılarına sunacak.

Supremium için istenen ücret ise resmi olarak açıklanmadı. Ancak aylık 19,99 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyor. Bununla birlikte Apple Müzik'in bu kayıpsız ses desteğini ücretsiz sunduğunu belirtmekte fayda var.

Kaynak: Donanım Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...