Tgrt Haber

iPhone’da bildirimler Kilit Ekranı üstüne nasıl taşınır?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 15:54 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 15:56
iPhone’da bildirimler Kilit Ekranı üstüne nasıl taşınır?

Apple, yıllar içerisinde iPhone’da pek çok değişiklik yaptı. Bunlardan biri de bildirimlerle alakalı idi. Eskiden iPhone bildirimleri üst kısımda yer alıyordu, ancak son güncelleme ile işler biraz daha değişti. Peki Kilit Ekranı iPhone’da üst kısma nasıl taşınır?

iPhone​, yıllar içerisinde yapılan güncellemeler ile pek çok değişikliğe uğradı. Özellikle ana ekran tarafında gelen widgetlar’ın yanı sıra, ayarlar​ ve diğer işlevler için de birçok değişiklik yapıldı.

Eğer eski bir iPhone’dan iPhone 15’e geçiş yaparsanız muhtemelen bildirimlerinizin değiştiğini fark edeceksiniz. Bir zamanlar üstte duran bildirimler güncelleme ile artık alta taşınmış durumda. Peki bildirimleri yeniden üst kısma nasıl taşıyabilirsiniz?

Bildirimleri birkaç adımda yeniden üst kısma taşıyın

Aslında bu değişikliğin telefonla çok bir bağlantısı yok. Yani iOS 16’dan sonra herhangi bir iPhone’u iOS 17’ye yükselttiyseniz bildirimlerin alta taşındığını göreceksiniz. Neyse ki bunu eski haline getirmenin yolu var. Aşağıdaki adımları takip ederek bildirimleri yeniden alt kısma getirebilirsiniz:

-Adım 1: Ayarlar’ı açın

iPhone’da bildirimler Kilit Ekranı üstüne nasıl taşınır?

-Adım 2: Bildirimler seçeneğine dokunun

-Adım 3: Farklı göster bölümüne gidin ve kullanmak istediğiniz ekran modunu seçin. Varsayılan olarak alt kısımda olan bu bildirimleri tercihinize göre yeniden üst tarafa taşıyabilirsiniz. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...