Tgrt Haber

iPhone'da çileden çıkaran soruna düzenleme: iOS 17.3.1 güncellemesi yayınlandı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2024 10:13 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 11:14
iPhone'da çileden çıkaran soruna düzenleme: iOS 17.3.1 güncellemesi yayınlandı

Apple, bazı iPhone kullanıcılarının yoğun şikayette bulunduğu küçük ama önemli bir sorunu çözdü. Teknoloji devi, iOS 17.3.1 güncellemesini herkes için indirmeye sundu.

Apple​, iOS 17​ işletim sistemini kullanıma sunduğu andan itibaren sürekli geliştirdi. Onlarca yeni özelliği iPhone​ kullanıcılarına sunan firma, bunun yanında eksikleri de giderdi. 

Ancak her güncellemede olabileceği gibi son dönemde iOS 17'de can sıkan bir sorun ortaya çıktı. Kullanıcıların forum sayfalarında bildirdiğine göre bu sorun, metinlerin üst üste gelerek düzeni bozan bir problem. Neyse ki Apple, kısa süre önce tüm dünyada sunduğu iOS 17.3.1 güncellemesiyle bu sorunu çözdü. İşte ayrıntılar.

İOS 17.3.1, KRİTİK SORUN İÇİN GELDİ

Apple, yazılım güncellemelerinde sorunları ve hataları engellemek adına yıllardır beta süreçleri sonrası kararlı sürümleri yayınlıyor. Ancak buna rağmen can sıkan bazı iPhone hataları karşımıza çıkmıyor değil. Bunlardan biri de iOS 17.3 ile karşımıza çıkan yazma hatası.

Oldukça fazla iPhone kullanıcısından gelen geri bildirimlere göre iOS 17.3 güncellemesi sonrası yazma sırasında kopyalama hatası ortaya çıktı.

Bu kapmsamda yazılar kendi kendine kopyalanabiliyor. Yine bir diğer iOS 17.3 yazma hatası ise metinlerin üst üste gelmesi. Apple, iOS 17.3.1 güncellemesi ile yazma hatalarının tümünü giderdi.

iPhone'da çileden çıkaran soruna düzenleme: iOS 17.3.1 güncellemesi çıktı - 1. Resim

Bir güncellemenin önemli yeniliklerinden biri, Apple Music'te Ortak Çalma Listeleri özelliğidir. Bu sayede Music aboneleri, ortak çalma listeleri oluşturmak için arkadaşlarını ve ailelerini davet edebilir.

Katılımcılar, paylaşılan çalma listelerine şarkı ekleyebilir, çıkarabilir ve yeniden sıralayabilir. iOS 17.3, Apple'ın Çalınan Cihaz Koruması politikalarını da güçlendirdi. Kullanıcılar, cihaz parolasını değiştirmek veya hesapla ilgili ayarları yapmak için Face ID/Touch ID ile biyometrik kimlik doğrulaması yapmak zorundalar.

Bunun yanında güncelleme, belirli ayarlar için biyometrik kimlik doğrulamasının yedek parolayla atlanmasını tamamen engelliyor. Bu, bazı özelliklerin sadece Face ID/Touch ID ile erişilebileceğini gösteriyor.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...