Tgrt Haber

iPhone'daki popüler özellik Android'e geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phandroid
21 Eylül 2023 14:43 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 14:44
iPhone'daki popüler özellik Android'e geliyor

iPhone akıllı telefonlardaki "pil döngüsü" özelliği Android 14 ile Google Pixel cihazlara gelecek.

Google​, Android​ işletim sistemi için yeni bir güncellemeyi duyurdu. Yeni Android sürümü Android 14​ QPR1'in ilk beta sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu.

Android 14 QPR1'in en dikkat çekici özelliklerinden biri, Google Pixel​ telefonlarda pil şarj döngü sayılarına destek eklenmesi. Artık kullanıcılar, Ayarlar > Telefon Hakkında bölümünde yeni bir "Pil Bilgisi" sekmesi görecekler.

PİXEL'E 'PİL DÖNGÜSÜ' ÖZELLİĞİ

Bu sekmede, pilin üretim tarihi ve pilin geçirdiği şarj döngüsü sayısı gibi önemli bilgiler yer alacak. Kullanıcılar bu bilgiler sayesinde, pilin kaç yaşında olduğu ve geçirdiği süreçleri konusunda fikir sahibi olabilecekler.

iPhone'daki popüler özellik Android'e geliyor

Bu güncelleme, şu an için yalnızca Pixel telefonlarda bulunuyor. Ancak ilerleyen dönemlerde diğer Android telefonlara da gelip gelmeyeceği henüz belli değil. Ancak Google'ın pil bilgilerini genişletme yolunda attığı bu adım her halükarda Android telefonların sağlığı adına olumlu bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

iPhone akıllı telefonlarda da pil döngüsünü görebilmek mümkün. Ancak bunun için ayarlar bölümündeki "Analizler ve İyileştirmeler" bölümüne girmek gerekiyor.

ANDROİD 14 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ünlü Android analisti Mishaal Rahman tarafından paylaşılan bilgiye göre, Google yeni işletim sistemi sürümünü 4 Ekim'de gerçekleştireceği Pixel akıllı telefon tanıtım etkinliği sırasında açıklayacak. Bu tarihte Android 14'ün beta süreci sona erecek ve destekleyen telefon ve tabletlere artık yüklenebilecek.

'Made by Google' adlı ürün tanıtım lansmanı, Google'ın Pixel 8 serisi akıllı telefon ailesine ev sahipliği yapacak. Yanı sıra yeni nesil Pixel Watch akıllı saat modellerinin de bu etkinlikte kullanıcı karşısına çıkması bekleniyor.

Kaynak: Phandroid
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...