Tgrt Haber

iPhone'lar için çok istenen özellik için hayaller başka bahara kaldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: engadget
07 Aralık 2023 14:27 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 14:28
iPhone'lar için çok istenen özellik için hayaller başka bahara kaldı

Android cihazlarda bir süredir kullanılan, iPhone'lar için de çok beklenen özellik başka bahara kaldı.

Android cihazlar, iPhone​'a nispeten yeni nesil teknolojiye daha erken sahip oluyor. Genelde akıllı telefonlar için yeni bir teknoloji geliştiriliyorsa, ABD'li teknoloji devi bunu iPhone'lara çok uzun zaman sonra getiriyor. 

Öyle ki iPhone X'ten bu yana iPhone'larda çentik tasarımı da son olarak iPhone 14 serisiyle değişti. Şimdi ise gözler ekran altı kamera teknolojisine çevrildi. Ancak bu teknolojiyi bekleyenler biraz hayal kırıklığına uğrayabilir.

İPHONE'DA EKRAN ALTI KAMERA İÇİN BİRAZ DAHA BEKLEMEK GEREKECEK

İddialara göre Apple​, gelecek nesil iPhone’lar için LG’nin yenilikçi teknolojilerine yöneliyor. Geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan iPhone 15 serisiyle dikkat çeken Apple, bu kez daha da ileri bir adım atarak LG Innotek ile iş birliğine gidiyor. Ortaya çıkan raporlar da bunu kanıtlar nitelikte.

Aktarılan bilgilere göre LG Innotek çentiksiz ekran teknolojisiyle Apple’ın tedarik zincirine katıldı. Bu adım ise ekran altı kamera (UDC) teknolojisindeki gelişmelerle dikkat çekti. 

iPhone'lar için çok istenen özellik için hayaller başka bahara kaldı

UDC teknolojileri, günümüzde görüntü bozulması ve ışık verimliliği sorunlarıyla mücadele ederken LG’nin “Freeform Optic” adlı lensi bu sorunları aşmaya yönelik.

LG’ye göre bu lens, serbest eğri şekliyle birden fazla yüzeye sahip olacak. Bu sayede de ışık geçirgenliğinin 2024’ten sonra yüzde 40’a çıkacağı belirtiliyor. Ama bu teknolojiye sahip olan iPhone modellerini görmek ise zaman alacak.

Apple analisti Ming-Chi Kuo geçen yıl, tam ekran iPhone modelinin iPhone 16 ile geleceğini iddia etti. Ancak tüm bu söylentilerden sonra tam ekrana geçişin 2025’te çıkması bekleniyor. Ayrıca 2025‘te çıkması beklenen iPhone 17 Pro’da FaceID teknolojisini ilk olarak ekranın altına yerleştireceği iddia ediliyor.

Kaynak: engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...