Tgrt Haber

iPhone’ların kaçında iOS 16 yüklü? Apple dev etkinlik öncesi açıkladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: apple developer
02 Haziran 2023 12:03 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 12:06
iPhone’ların kaçında iOS 16 yüklü? Apple dev etkinlik öncesi açıkladı

iOS 17 öncesi Apple, her yıl yaptığı gibi bu yılda işletim sistemi kullanım oranlarını açıkladı. iOS 16 kullanım oranları, geçen yılki iOS 15’e kıyasla büyük oranda arttı.

Apple​, diğer rakiplerinden bağımsız olarak yıllardır kendi işletim sistemi iOS’u kullanıyor. Hem stabil hem de kolay kullanımı olan iOS​, önümüzdeki hafta yeni versiyonu iOS 17​ ile güncellenecek. Ama bunun öncesinde Apple mevcut iOS kullanıcılarını açıkladı.

WWDC23 etkinliğine sayılı günler kala iOS 16​ kullanım oranları belli oldu. Tüm iPhone​ kullanıcılarının %81’i iOS 16’ya geçti.

iOS 16 YÜKLEME ORANI %81 OLARAK AÇIKLANDI

Apple Developer web sitesinde paylaşılan rapora göre Apple, şu anda tüm aktif iPhone’ların %81’inde iOS 16 yüklü olduğunu söylüyor. Kıyaslayacak olursak, bu şubat ayında %72 idi. Güncel verilere göre, aktif iPhone’ların %13’ünde hâlâ iOS 15 yüklü, %6’sı daha da eski iOS sürümü üzerinde çalışıyor. iPhone 8 ve daha yeni modeller iOS 16 güncellemesini almıştı.

iPhone’ların kaçında iOS 16 yüklü? Apple dev etkinlik öncesi açıkladı

Öte yandan Apple, tüm aktif iPad’lerin %71’inde iPadOS 16 sürümünün çalıştığını da açıkladı. Bu oran ise şubat ayında %50 idi.

iOS 17 ÇOK YAKINDA GELİYOR

iPhone için yepyeni özellikler ve kullanıcı deneyimi sunmaya hazırlanan Apple, 5 Haziran’da WWDC23 etkinliğini düzenleyecek ve iOS 17 işletim sistemini tanıtacak. Bu güncelleme ile  birlikte kullanıcılar artık iOS 17’ye geçiş yapacak.

Kaynak: Apple Developer
Derleme: Okan Güleş / tgrthaber.com.tr

Kaynak: apple developer

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...