Tgrt Haber

Son dakika! İsmail Demir'den heyecanlandıran açıklama: Bilinmeyen bir sürprize hazır olun

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Mart 2023 13:15 - Güncelleme : 21 Mart 2023 14:56
Son dakika! İsmail Demir'den heyecanlandıran açıklama: Bilinmeyen bir sürprize hazır olun

Son dakika haberi: Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde herkesi heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Demir, "Önümüzdeki günler bilinmeyen ve yeni sürprizlerimiz olacak" dedi.

Türkiye​, savunma sanayii​ alanında yerli ve milli üretimlere hız kesmeden devam ediyor. Askeri zırhlı araç, helikopter, savaç uçağı, İHA​ ve SİHA​'lar envantere eklenirken Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'den heyecanlandıran bir açıklama daha geldi. Demir, Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde savunma sanayiindeki son gelişmelerle aktardı ve "Önümüzdeki günler bilinmeyen ve yeni sürprizlerimiz olacak" dedi.

Alçak İrtifa Radar projesinin ilk ürününü envantere alacaklarını belirten Demir, roket ve havan mühimmatlarının erken tespit edilmesi için radar geliştirilmesine yönelik çalışmaların başlandığını söyledi.

"SON AŞAMAYA GELİNDİ"

Hava Kuvvetleri envanterindeki F-16 ve AKINCI İHA sisteminin AESA burun radarlarının milli olarak geliştirilmesinde son aşamaya gelindiğini aktaran Demir, "Bayraktar TB3 SİHA’nın ANADOLU gemisi için operasyonel hale getirilmesi adına hazırlıklarımız sürüyor" dedi.

       

TÜRKİYE'NİN YENİ KAMİKAZE İHA'SI HAZIR

Öte yandan Türk savunma sanayisine kamikaze insansız hava aracı kazandırılıyor. Robit Teknoloji, delta kanat yapısına sahip çok maksatlı kamikaze Azab'ı geliştirip, uçuş testlerini gerçekleştirdi. Uzun menzil ve yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip Azab ile yakın zamanda patlatma testleri yapılması planlanıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...