Tgrt Haber

İsminizi Jüpiter gezegenine gönderin… NASA, Europa Clipper için kayıtları açtı! Elinizi çabuk tuttun

02 Haziran 2023 10:56 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 10:59
İsminizi Jüpiter gezegenine gönderin… NASA, Europa Clipper için kayıtları açtı! Elinizi çabuk tuttun

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), önemli bir uzay görevi olacak Europa Clipper için halktan isimleri almaya başladı. Siz de isminizin Jüpiter’e gitmesini istiyorsanız NASA’nın internet sitesinden kayıt olabilirsiniz.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), kısa süre önce tüm dünyayı kapsayan yeni bir duyuruda bulundu.

Büyük bir göreve başlamadan önce bazı sürprizler yapan NASA​, Jüpiter’in uydusu Europa'ya inecek. Ama bunun öncesinde halktan isimler alınmaya başladı. Eğer sizler de adınızın Jüpiter​ gezegenine gitmesini istiyorsanız birkaç adımda kayıt oluşturabilirsiniz.

İSMİNİZ JÜPİTER’İN UYDUSUNDA ANILACAK

NASA’nın açıklamasına göre yazılan isimler, ABD'li Şair Ödüllü Ada Limón'un “Gizeme Övgü: Avrupa İçin Bir Şiir” adlı şiirine eşlik edecek. Bu isimler bir mikroçipe şablonlanacak ve 2024’te de yolculuğa başlayacak.

Siz de NASA’nın bu sürprizinden faydalanmak istiyorsanız ‘buraya’ tıklayarak, karşınıza çıkan ekrandan isminizi 31 Aralık tarihine kadar kayıt ettirip yollayabilirsiniz.

2500’ÜN ÜZERİNDE BAŞVURU YAPILDI

NASA, Europa Clipper görevi kapsamında halktan şu ana kadar 2500’ün üzerinde isim aldı. Başvuruların çoğu Amerika Birleşik Devletleri’nden olsa da, programdan haberdar olan diğer ülkedeki vatandaşlar da isimlerini göndermeye başladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan NASA Bilim Misyon yönetici yardımcısı Nicola Fox, "'Message in a Bottle' bilim, sanat ve teknolojinin mükemmel birleşimidir ve Europa Clipper'ın yolculuğunun bir parçası olma fırsatını dünyayla paylaşmaktan heyecan duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: NASA
Derleme: Okan Güleş / tgrthaber.com.tr

 

Kaynak: nasa
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...