Tgrt Haber

İsrail - Filistin savaşı teknolojiyi etkiledi: NVIDIA yapay zeka zirvesini iptal etti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: videocardz.com
09 Ekim 2023 12:26 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 12:27
İsrail - Filistin savaşı teknolojiyi etkiledi: NVIDIA yapay zeka zirvesini iptal etti

İsrail'de yaşanan olaylar teknoloji sektörünü de olumsuz etkiledi. Teknoloji devi NVIDIA, başkent Tel Aviv'de düzenleyeceği büyük yapay zeka zirvesini güvenlik amacıyla iptal ettiğini duyudu.

Yapay zeka​ ve makine öğrenme teknolojilerine büyük yatırımlar yapan teknoloji devi NVIDIA, İsrail'de yaşanan son gelişmeler ışığında önemli bir karar aldı. Şirketin CEO'su Jensen Huang'un başkanlık edeceği "AI Summit" adlı etkinlik, güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi.

İki hafta önce NVIDIA, CEO Huang'un katılımıyla gerçekleşecek AI Summit etkinliğini duyurmuştu. Yapay zeka alanındaki son gelişmelere odaklanan özel bir etkinlik olarak planlanmıştı. İki gün sürecekti ve dünyanın dört bir yanından 2,500'den fazla geliştiriciyi ve araştırmacıyı ağırlayacaktı.

NVİDİA, YAPAY ZEKA ETKİNLİĞİNİ İPTAL ETTİ

Ancak son günlerde İsrail ile Filistin arasında yaşanan durumlar ne yazık ki teknoloji dünyasını da olumsuz anlamda etkiledi. NVIDIA etkinliği iptal etme kararı aldığını duyurdu. Şirket, katılımcıların güvenliğini ve refahını önemsediğini belirterek, iptalin en iyi yol olduğuna inandığını ifade etti.

NVIDIA resmi web sayfasından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu mesajın sizi sağlıklı ve güvende bulmasını umuyoruz. İsrail'deki mevcut durum nedeniyle AI Summit etkinliğini 15 ve 16 Ekim'de iptal etme kararı aldığımızı üzgün bir şekilde bildirmek isteriz.

Bu durumdan etkilenen herkesin yanındayız. Katılımcılarımızın güvenliği ve refahı bizim önceliğimizdir ve bunun, herkesin güvenliğini sağlamak için en iyi yol olduğuna inanıyoruz."

NVIDIA, AI Summit etkinliğinin başka bir tarihte yeniden yapılıp yapılmayacağına dair bilgi vermedi. Ancak İsrail'deki durumlar düzelinceye kadar yeni bir etkinlik beklenmiyor.

Kaynak: videocardz.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...