Tgrt Haber

İsrail yetkililerinden Elon Musk’a ‘Starlink’ tehdidi: Gerekirse keseriz

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Pplware
02 Kasım 2023 18:50 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 19:11
İsrail yetkililerinden Elon Musk’a ‘Starlink’ tehdidi: Gerekirse keseriz

Gazze’de yaşanan elektrik ve internet kesintileri binlerce vatandaşın hayatını çıkmaza sokarken, Elon Musk ise Gazze’de insani yardım için Starlink’i aktif edeceğini duyurdu. Ancak bu açıklama İsrail yetkililerini rahatsız etti.

İsrail ile Hamas​ arasında yaşanan gerilimde  Elon Musk​, insani yardım için Gazze’ye Starlink​ hizmetini sunacağını açıklamıştı. Ancak bu durum İsrail yetkililerini rahatsız etti.  Daha önce Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta da insani yardımda bulunan iş insanı, Ukrayna’da uzaydan internet sağlayan Starlink​ hizmetini aktif etmişti. Şimdi ise aynı senaryo Gazze​ için gerçekleşmek üzere. Fakat buna İsrailli yetkililer çok sıcak bakmıyor.

İSRAİL İLETİŞİM BAKANI’NDAN ‘STARLİNK’ TEHDİDİ

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Elon Musk’ın  bu yardımına karşı uyarıda bulunmakta gecikmedi. Pplware’nin haberine göre bakan, X hesabında Elon Musk​'ın Hamas​ grubunun Starlink​'i terörist faaliyetlerini geliştirmek için kullanacağını iddia ettiı. Karhi daha da ileri giderek böyle bir durumda kabinesinin Starlink​ ile her türlü ilişkiyi kesmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

İsrail yetkililerinden Elon Musk’a ‘Starlink’ tehdidi: Gerekirse keseriz

ELON MUSK​ CEVAPSIZ KALMADI

Diğer yandan Musk bu endişelere cevap vererek, o kadar da saf olmadıklarını ve Gazze​'den Starlink​ terminaline herhangi bir bağlantı olması halinde, bunun sadece insani nedenlerle olduğunu teyit etmek için olağanüstü önlemler alınacağını söyleyerek endişeleri yatıştırmaya çalıştı. Ayrıca böyle bir bağlantı yapılmadan önce ABD ve İsrail hükümetleri ile güvenlik kontrolü yapılacağını da vurguladı.

STARLİNK​ NE İŞE YARIYOR

Cnnturk.com’a göre Starlink​ Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır.

Öte yandan Elon Musk​'ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink​ uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır. 

Kaynak: Pplware
Sonraki Haber Yükleniyor...