Tgrt Haber

İsrailli şirketle iş birliği yapan Musk'tan bir skandal daha: X, yüz tanıma ve parmak izi verilerinizi toplayacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Eylül 2023 13:02
İsrailli şirketle iş birliği yapan Musk'tan bir skandal daha: X, yüz tanıma ve parmak izi verilerinizi toplayacak

Elon Musk yönetimindeki "süper uygulama" platformu X, gizlilik politikasını güncelleyerek, kullanıcıların parmak izi ve yüz tanıma gibi biyometrik verileri ile eğitim ve istihdam geçmişine dair bilgilerini toplayacağını belirten bir madde ekledi.

Elon Musk​'ın sosyal medya platformu X, İsrail merkezli AU10TIX şirketiyle yaptığı iş birliği ile kullanıcıların kimlik verilerini toplayacağını açıklamasının ardından, şimdi de biyometrik verileri ile eğitim ve istihdam geçmişine ilişkin bilgileri işleyeceğini duyurdu.

Bloomberg'in haberine göre sosyal medya platformu X, gizlilik politikasında yaptığı güncellemeyle, kullanıcıların iznine bağlı olarak "biyometrik bilgilerin güvenlik, emniyet ve kimlik saptama amacıyla toplanıp kullanılabileceğini" açıkladı.

Öte yandan, "biyometrik bilgi", diğer teknoloji şirketleri tarafından kişilerin yüzü, gözü ve parmak izinden elde edilen verileri tanımlamak için kullanılırken X'in bu tanımla neyi işaret ettiği, bu verileri nasıl toplayacağı ya da nasıl kullanacağı bilinmiyor.

X'in temsilcisi, yeni politika değişikliğinin yapıldığını onaylarken konuya ilişkin daha fazla ayrıntı vermedi. Şirketin ayrıca, kullanıcıların meslekleri ve eğitim geçmişine ilişkin daha fazla bilgi toplamayı amaçladığı bildirildi.

İş, eğitim geçmişi, istihdam tercihleri, beceri ve yetenekler gibi kişisel bilgilerin, kullanıcılara potansiyel işler önermek, bir işe başvurulduğunda potansiyel işverenlerle paylaşmak, işverenlerin potansiyel adayları bulmasını sağlamak ve kullanıcılara daha alakalı reklamlar göstermek için toplanıp kullanılabileceği belirtildi.

BU BİLGİLER NEREYE AKTARILACAK?

Eski adıyla Twitter olarak bilinen X, geçen hafta aldığı karar ile kullanıcıların hesaplarını doğrulamak için kimliklerini ve selfie fotoğraflarını isteyeceğini açıkladı. X'in kullanıcı sözleşmesinde yazan maddeye göre, bu veriler İsrail merkezli kimlik doğrulama​ şirketi AU10TIX'in sunucularında saklanacak.

Fakat yeni gizlilik politikasında bahsedilen biyometrik veriler ile eğitim ve istihdam geçmişine dair bilgilerin ne amaçla toplandığı ve nerede tutulacağına ilişkin ayrıntı bulunmuyor.

Yürürlükte olan bir önceki gizlilik politikasında biyometrik verilere veya kullanıcıların eğitim ve istihdam geçmişine dair herhangi bir madde bulunmuyordu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...