Tgrt Haber

İstanbul-Ankara arasını yarım saate düşürecekti! Elon Musk'un çılgın projesi kapatılıyor

22 Aralık 2023 11:26 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 11:27
İstanbul-Ankara arasını yarım saate düşürecekti! Elon Musk'un çılgın projesi kapatılıyor

Geleneksel raylı ulaşım sistemlerinden farklı olarak, yolcuları özel tüplerin içinde saatte 1000 km/s'yi aşan hızlarla taşımayı hedefleyen Hyperloop One sistemi hayal oldu.

Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk​'un hayalini kurduğu "geleceğin ulaşım sistemi" Hyperloop One sisteminin kapatılacağı ortaya çıktı. Özel tüpler içinde yolcuları saatte 1.200 km/s hızda taşımayı hedefleyen sistem, hesaplamalara göre Ankara-İstanbul arasını 30 dakikaya düşürebiliyordu.

HYPERLOOP ONE KAPATILIYOR

Hyperloop One, Elon Musk'un 2014 yılında ulaşım teknolojileri hakkındaki vizyonunu paylaşmasının ardından kurulmuştu. Buna göre şirketin ilk hedefi, kargoları ve insanları, uçak benzeri hızlarda uzun mesafelerde kapalı metal tüpler aracılığıyla taşımaktı.

2017-2022 yılları arasında, Birleşik Krallık merkezli Virgin Group'un yatırımı nedeniyle proje "Virgin Hyperloop One" olarak adlandırıldı. Ancak geçen yıl Virgin, şirketin sadece kargo hizmetine odaklanma kararı almasıyla projeden el çekti. Hyperloop One, geçen yılın başlarında ise 100'den fazla personelini işten çıkardı.

FİNANSAL SORUNLAR YAŞIYORDU

Bloomberg'e göre, şirket uzun bir süredir finansal sorunlar yaşıyor ve özellikle de Hyperloop sistemini kurmak için hiçbir zaman bir sözleşme imzalamadığı belirtiliyor. Ayrıca şirketin geriye kalan personelinin çoğunu işten çıkardığı ve kalanların da 31 Aralık'ta ayrılacağı bildirildi. Bu tarihe kadar, Hyperloop One'ın varlıklarının, test parçaları dahil makinelerini satışa çıkaracağı da belirtildi.

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...