Tgrt Haber

İşten çıkarma furyasına bir yenisi daha eklendi: Vodafone'da binlerce çalışan için yolun sonu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 May 2023 14:48 - Güncelleme : 16 May 2023 15:03
İşten çıkarma furyasına bir yenisi daha eklendi: Vodafone'da binlerce çalışan için yolun sonu

Teknoloji sektöründeki işten çıkarma furyası operatör şirketlerine de sıçradı. Vodafone'da topku işten çıkarma başlıyor.

İşten çıkarma​ furyası son birkaç aydır tüm teknoloji​ sektörünü etkilemiş durumda. Meta​, Amazon, Twitter ve daha birçok şirket binlerce personeli işten çıkarırken yakın zamanda buna bir yenisi daha eklendi.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre Vodafone’un yeni patronu Margherita Della Valle 11 bin kişinin işten çıkarabileceğini söyledi. Bu, operatör şirketleri arasında en büyük işten çıkarma olarak da kayıtlara geçecek.

11.000 PERSONEL ÇIKARILACAK

Vodafone’un yeni patronu Margherita Della Valle bugün yaptığı açıklamada, telekomünikasyon grubunun küçültülmesi gerektiğini ve bu yıl 1.5 milyar euroluk bir düşüş öngörüldüğü için rekabet gücünün yeniden kazanılmasını sağlamak amacıyla 11 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurdu.

Üç yıl içinde gerçekleştirilecek işten çıkarmalar, Avrupa ve Afrika’da toplam 100 bin kişi çalıştıran Vodafone​ tarihindeki en büyük işten çıkarılma olacak.

GELİRLER DÜŞÜYOR

Vodafone'un en büyük pazarı olan Almanya'da gelirlerinin düşmesi, şirketin Avrupa genelinde performansını olumsuz etkiledi. Buna karşılık, Afrika'da faaliyet gösteren Vodafone, yüksek ekipman satışlarıyla gelirlerini yüzde 0,3 artırarak 45,7 milyar Euro'ya çıkardı.

Vodafone, yeni stratejisi kapsamında, müşteri deneyimini iyileştirmeye ve organizasyonunu sadeleştirmeye odaklanacak. Şirket, işten çıkarmaların yanı sıra, hizmet kalitesini artırmak için kaynaklarını bu alanda kullanacağını belirtti.

Vodafone'un işten çıkarma planı, telekom sektöründeki rekabetin artması ve teknolojik değişimlerin getirdiği zorluklar nedeniyle alınmış bir karar olarak görülüyor. Şirket, bu sayede daha verimli ve yenilikçi bir yapıya kavuşmayı hedefliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...