Tgrt Haber

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma krizi giderek büyüyor: Bir dev daha akıma katıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
24 Kasım 2022 10:43 - Güncelleme : 24 Kasım 2022 10:45
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma krizi giderek büyüyor: Bir dev daha akıma katıldı

Son dönemde binlerce personelini işten çıkaran teknoloji şirketlerine bir firma daha katıldı. HP, toplu işten çıkarmaya hazırlanıyor.

ABD'de işten çıkarma furyası hız kesmeden devam ediyor. Elon Musk​'ın Twitter​'ı satın almasıyla binlerce personelini çıkarması yankı uyandırırken, Facebook​, Instagram​ ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta​'da bu akıma dahil oldu.

Her geçen gün listeye yeni bir firma eklenirken, bu kez bilgisayar üreticisi HP'da toplu işten çıkarma yapacağını açıkladı. Bir zamanların en büyük bilgisayar üreticisi, maliyeti azaltmak için personelden kısacak.

HP, 6.000'E YAKIN PERSONEL ÇIKARACAK

HP Inc., kişisel bilgisayar talebindeki keskin düşüşün gelecek yıla kadar sürmesi beklendiği için işgücünün yaklaşık yüzde 10'unu azaltacağını açıkladı.

Yaklaşık 61 bin çalışanı bulunan bilgisayar ve yazıcı üreticisi dün, yıllık maliyet tasarrufunda 1.4 milyar dolar elde etmeyi amaçlayan bir planının parçası olarak 4 bin  ila 6 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını söyledi. 

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma krizi giderek büyüyor: Bir dev daha akıma katıldı

Şirketin bir yıl önce yaklaşık 51 bin çalışanı vardı. HP, işten çıkarmaların ve diğer değişikliklerin yaklaşık 1 milyar dolarlık ön maliyetle geleceğini belirtti. CEO Enrique Lores, "Bu noktada piyasanın 2023'te döneceğini varsaymamanın ihtiyatlı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Covid-19 salgını süresinde insanların online sisteme geçmesiyle artan talep, en çok Microsoft ve HP gibi şirketlerine işine yaradı. Ancak koronavirüsün yavaş yavaş etkisini yitirmesiyle, bilgisayar ve tablet satışlarındaki beklenti de düştü. Bu bağlamda tasarruflu hareket etmeyi planlayan HP, toplu işten çıkarma yapacak ve maliyeti azaltmak için bu stratejiyi uygulayacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...