Tgrt Haber

James Webb Uzay Teleskobu, 17 milyon ışıkyılı uzaklıktaki gezegeni görüntüledi: Kalbinde binlerce yıldız var!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: businessinsider
05 Haziran 2023 10:39 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 10:42
James Webb Uzay Teleskobu, 17 milyon ışıkyılı uzaklıktaki gezegeni görüntüledi:  Kalbinde binlerce yıldız var!

Evreni derinliklerine incelemeye imkan tanıyan James Webb Uzay Teleskobu, 17 milyon ışıkyılı uzaklıkta ve içerisinde binlerce yıldızı barındıran NGC 5068 galaksisini görüntüledi.

Evrenle ilgili bugüne kadar inanılmaz keşiflere imza atıldı. Özellikle dünya​ dışında yaşam belirtileri aranırken, bu alanda James Webb Uzay Teleskobu’nun da rolü önemli.

Daha önce hiç duymadığımız gezegenleri keşfeden JWS teleskobu, yakın zamanda Dünya’dan 17 milyon ışıkyılı uzaklıktaki NGC 5068 gezegenini görüntüledi. Gezegenin içerisindeki binlerce yıldız​ da tüm gözleri üzerine çekti.

JWS TELESKOBU NGC 5068’İ GÖRÜNTÜLEDİ

James Webb Uzay Teleskobu​, 2021 yılının sonunda uzaya fırlatıldıktan sonra, gökyüzünün en ilginç nesnelerinden bazılarını incelemeye başladı.

Bunlardan biri de NGC 5068 adlı bir cüce galaksi. Bu galaksi, Samanyolu'ndan yaklaşık 17 milyon ışıkyılı uzaklıkta bulunuyor ve yaklaşık 10 milyar yıldız içeriyor. JWS, bu galaksinin yapısını, yıldız oluşumunu ve kimyasal bileşimini detaylı bir şekilde gözlemleyebiliyor. Bu da bize evrenin erken dönemlerinde nasıl göründüğüne dair ipuçları verebilir.

James Webb Uzay Teleskobu, 17 milyon ışıkyılı uzaklıktaki gezegeni görüntüledi:  Kalbinde binlerce yıldız var!

Son olarak kaydedilen görüntüde de, gördüğünüz her bir beyaz ışık noktasının bir yıldız olduğu söyleniyor. Ve bunlardan birçoğu da sol üstte parlak bir beyaz ışık çubuğu olarak görülebilen galaksinin merkezinde yer alıyor.

Kaynak: Businessinsider
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: businessinsider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...