Tgrt Haber

Ne ABD ne Çin: Japonya, dünyada bir ilki başardı… Elektromanyetik silah gemiden ateşlendi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: İnterestingengineering
22 Ekim 2023 21:20 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 21:25
Ne ABD ne Çin: Japonya, dünyada bir ilki başardı… Elektromanyetik silah gemiden ateşlendi!

Savunma sanayi alanına büyük yatırımlar yapan Japonya, dünyada bir ilki gerçekleştirdi. ABD, Çin ve Rusya’nın yapamadığını yaptı. Elektromanyetik raylı silah ilk kez gemiden ateşlendi.

Dünya, savunma​ sanayide yeni boyutlara geçti. Hipersonik füzeler, elektromanyetik silahlar, dronlar derken Japonya​ bunu biraz daha ileriye taşıdı.

Gelişmiş ülkeler arasında yer alan Japonya, bütçesini artırdığı savunma sanayide ilk kez elektromanyetik raylı silah sistemini gemide kullandı. Gerçekleşen testi başarıyla geçen Japonlar bu sayede tarihe de geçmeyi başardı. 

JAPONYA, GEMİ ÜZERİNDEN ELEKTROMANYETİK SİLAH KULLANDI

ATLA, yani açılımı Satın Alma, Teknoloji ve Lojistik Ajansı olan şirket, Japonya Savunma Bakanlığı işbirliğiyle gemi üzerinden atış gerçekleştirdi ve bu gelişmeyi tüm dünyaya duyurdular.

Japonya'nın uzun süredir üzerine çalıştığı orta kalibreli elektromanyetik raylı tüfeği, hareket halinde olmasına rağmen stabil bir şekilde ateşlendi. 

2 yılın üzerinde geliştirme süresi bulunan bu sistem, açık denizde JSMDF’e bağlı bir gemide test edildi. 40 mmlik boyut ve 320 gram ağırlığındaki çelik mermileri ateşleyen raylı tüfek, yüksek hızlarda olmasının yanı sıra kimyasal itici gazların aksine elektromıknatıslara dayanıyor.

ATLA’nın 5 milyon joule (J) şarj enerjisi kullanan raylı silah sistemi, 320 gram ağırlığındaki mermiyi yaklaşık 2,230 m/s (Mach 6.5) inanılmaz bir hızla ateşleyebilme yeteneğine sahip. 

Kaynak: Interesting
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: İnterestingengineering

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...