Tgrt Haber

Japonya'nın Epsilon-6 roketi kendini imha etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Ekim 2022 09:57 - Güncelleme : 12 Ekim 2022 10:43
Japonya'nın Epsilon-6 roketi kendini imha etti

Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı'nın Epsilon-6 roketi fırlatıldıktan dakikalar sonra yörüngesinde uçamaması nedeniyle kendini imha etme talimatı verildi.

Uluslararası uzay yarışının kızıştığı bu günlerde Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı'nın (JAXA) Epsilon-6 roketini fırlatma girişimi hüsranla sonuçlandı.

JAXA​'dan yapılan açıklamada, 26 metre uzunluğunda, 95.6 ton ağırlığındaki roketin yörüngesinde uçamamasına neden olan bir sorun yaşanadığı, bununla birlikte güvenlik endişesi ile kendini imha etme talimat verilediği aktarıldı.

FIRLATMA GİRİŞİMİ ERTELENMİŞTİ

Fırlatma girişiminin ilk olarak geçtiğimiz Cuma günü için planlandığı, ancak roketin konumunun izlenmesini zorlaştırabilecek elverişsiz koşullar nedeniyle bugüne ertelendiği öğrenildi.

MALİYETİ AZALTMAK İÇİN TASARLANDI

JAXA tarafından fırlatma roketi olarak 2007'de geliştirilen Epsilon serisinin yapay zeka teknolojisi yardımıyla işçilik ve fırlatma maliyetlerini azaltmak için tasarlandığı belirtiliyor. Rokete aktarımı sıvı yakıttan daha az zaman alan katı yakıt kullanan Epsilon serisinin, bilimsel araştırma amaçlı uyduları fırlatmak üzere daha önce Japonya tarafından tasarlanan M-V serisinin yerini aldığı biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...