Tgrt Haber

X'in rakibi Threads için rövanş yeniden başlıyor! İndirme sayılarında büyük artış

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Appfigures
31 Ocak 2024 09:45 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 09:48
X'in rakibi Threads için rövanş yeniden başlıyor! İndirme sayılarında büyük artış

Meta tarafından X'e rakip olarak geliştirilen Threads'in kullanıcı sayısında artık görüldü. Aralık ayında bu indirme sayısı uygulama mağazalarında üç kat arttı.

Meta​, eski adıyla Twitter​ olan X'e rakip olarak Threads​ uygulamasını geliştirdi ve piyasaya sürdü.

Instagram​ hesabıyla kayıt olunabilen Threads, ilk ayında 100 milyon kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. Fakat bu sayı ilerleyen süreçte neredeyse ibre bile oynatmadı; sonuç olarak Threads'e de ilgi azalmış oldu. 

THREADS YENİDEN İVME YAKALADI

Bir süredir gündemden kaybolan Threads, 2024'te gelecek özellikleriyle bir kez daha adından söz ettirecek. Halihazırda geniş kullanıcı kitlesine sahip olan bu uygulama için son indirme verileri de paylaşıldı.

Uygulama istihbarat şirketi Appfigures'un verilerine göre "Threads", Aralık 2023'te 12 milyon yeni indirme sayısına ulaşarak Apple App Store'un indirme sıralamasında 4. sırada yer aldı.

X'in rakibi Threads için rövanş yeniden başlıyor! İndirme sayılarında büyük artış

Buna ek olarak Google Play'de ise 16 milyon kez indirilerek 8. sırada yer aldı. Her iki uygulama mağazasında da yeni yükleme açısından 6. sıraya yerleşti.  Tüm bunlar, Therads'in henüz ölmediğini, yeniden ivme yakalamaya başladığını işaret ediyor.

İLK 5 GÜNDE 100 MİLYON İNDİRİLMİŞTİ

Threads, lansmanından itibaren ilk beş günde 100 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşarak rekor bir başarı elde etti. Ancak uygulamanın günlük indirilme sayıları geçen yılın eylül ayından bu yılın sonuna kadar düşüş gösterdi.

Ancak Aralık ayında, büyük olasılıkla Meta'nın Facebook'ta Threads'in viral gönderilerini içeren reklamlar göstermesi ve uygulamanın büyümesini hızlandırması nedeniyle Threads yeniden büyümeye devam etti.

Bir izleme ajansına göre Threads'in şu anda tahmini 160 milyon kullanıcısı var. Aktif kullanıcı sayısı, Meta'nın Ekim kazanç raporunda uygulamayı en son güncellediği zamana kıyasla artmış olabilir; şirket, Threads'in aylık 100 milyondan az aktif kullanıcıya sahip olduğunu söyledi. 

Kaynak: Appfigures

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...