Tgrt Haber

Kara harekatı öncesi İsrail'den yeni hamle! Uydu interneti için SpaceX ile görüşüyor

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Ekim 2023 16:21 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 16:30
Kara harekatı öncesi İsrail'den yeni hamle! Uydu interneti için SpaceX ile görüşüyor

İsrail, ABD'li milyarder Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX şirketi ile uydu internet sistemi Starlink kullanımı için görüşmelere başladığını açıkladı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze​'yi bombalamayı sürdürürken bir yandan da kara harekatına hazırlanıyor. Harekatın başladığı anda internet hizmetlerini etkileyebilecek gelişmelerden endişe eden İsrail'den yeni hamle geldi. 

İsrail Telekomünikasyon Bakanlığı, SpaceX​ şirketi ile uydu internet sistemi Starlink​ kullanımı için görüşmelerde bulunduklarına dair açıklama yaptı.

Görüşmelerin başladığı aktarılan açıklamada, bu adımla Gazze sınırı çevresindeki beldelere ve savaş bölgelerine kesintisiz internet hizmeti sağlanacağı belirtildi.

YEDEK OLARAK STARLINK'İN HİZMET VERMESİ İSTENECEK

Açıklamada ayrıca İsrail'in, diğer sistemlerin arızalanması durumunda yedek olarak hizmet verecek Starlink'e ilk kez başvuracağı ifade edildi.

Bloomberg'in haberine göre, şirket henüz İsrail'in talebini kabul etmedi ve bakanlığın açıklaması hakkında yorum yapmadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...