Tgrt Haber

Katlanabilirde ilke imza atan Tecno Phantom V Flip 5G tanıtıldı

22 Eylül 2023 12:10 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 12:14
Katlanabilirde ilke imza atan Tecno Phantom V Flip 5G tanıtıldı

Tecno Phantom V Flip 5G özellikleri, tasarımı ve fiyatı, bugün düzenlenen etkinlikte resmiyet kazandı. Teknoloji devi merakla beklenen katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya sürdü.

Çinli teknoloji devi Tecno düzenlediği bir etkinlikte yeni katlanabilir akıllı telefon​ modelini tanıttı. Bir süredir sızıntılarıyla gündeme gelen Tecno Phantom V Flip 5G özellikleri, tasarımı ve fiyatı da nihayet resmiyet kazandı.

Akıllı telefonun tasarım olarak en dikkat çekici taraflarından biri, kapak ekranı diyebiliriz. Rakiplerinde genellikle kare ya da dikdörtgen formda bir kapak ekranı bulunuyor. Ancak Phantom V Flip 5G, yuvarlak bir panel ile kullanıcı karşısına çıkarak, katlanabilir telefon​ pazarında bir ilke imza attı.

TECNO PHANTOM V FLİP 5G ÖZELLİKLERİ

Phantom V Flip 5G, 'dikine katlanan' bir yapıya sahip. Katlanmamış halde 6.9 inç boyutunda, Full HD+ çözünürlüğünde, 120Hz OLED ana ekranı bulunuyor. Panel 22:9 en-boy oranını benimsiyor. Ayrıca yoğun ışıklı ortamlarda kolay kullanım için 1.000 nit parlaklık değerine de ulaşabiliyor.

Katlandığında ise 1.32 inç boyutunda ve 466 x 466 çözünürlüğünde dairesel bir ekran bizleri karşılıyor. Kullanıcılar fotoğraf ve video çekerken bu ekrandan faydalanabiliyorlar. Ve uygulamalardan gelen bildirimleri de yine burada görüntüleyebiliyorlar.

Katlanabilirde ilke imza atan Tecno Phantom V Flip 5G tanıtıldı

Katlanabilir telefon gücünü MediaTek Dimensity 8050 işlemcisinden alıyor. Ve 8GB RAM ve 256GB dahili depolama seçenekleri bulunuyor. Ek olarak, genişletilebilir bellek özelliği sayesinde ek 8 GB kapasitesine daha sahip oluyorsunuz.

Tecno'nun iddiasına göre 4.000 mAh batarya 45W hızlı şarj desteği sayesinde 15 dakika gibi kısa bir sürede yüzde 50 şarj oranına ulaşabiliyor. Öte yandan akıllı telefon, 171 mm yüksekliğe ve 7 mm kalınlığa sahip. Kutudan çıktığında Android 13 tabanlı HiOS 13.5 kullanıcı arayüzüyle çalışıyor.

Phantom V Flip 5G modeli ön tarafta bir adet 32 Megapiksel özçekim kamerasına yer veriyor. Arka tarafta ise 64 Megapiksel ana kamera + 13 Megapiksel ultra geniş açılı kameradan oluşan bir çift kamera sistemi bulunuyor.

TECNO PHANTOM V FLİP 5G FİYATI

Tecno Phantom V Flip 5G, 700 euro fiyat etiketine sahip olacak. Haberin yazıldığı tarihteki kura göre yaklaşık 20 bin TL yapıyor. Tabii telefon Türkiye'ye resmi olarak gelirse, vergiler da üzerine eklenecektir.

Kaynak: Gizchina

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...