Tgrt Haber

'Keşke daha önce öğrenseydim' diyeceğiniz, mesaj yazarken hayat kurtaran iPhone özelliği

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
11 Şubat 2024 15:33 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 15:34
'Keşke daha önce öğrenseydim' diyeceğiniz, mesaj yazarken hayat kurtaran iPhone özelliği

iPhone'da tekrarlayan kelimeleri sürekli olarak yazmaktan sıkılıyorsanız, bunu deyim yerindeyse tereyağından kıl çekercesine kolay hale getirecek bir özelliği aktifleştirerek süreden tasarruf edebilirsiniz.

Apple​'ın iPhone​ akıllı telefonlarında, kullanıcıların ihtiyacına uygun olarak kullanabileceği farklı özellikler bulunuyor. Bu özelliklerin birçoğu genellikle günümüzde herhangi bir akıllı telefonda standart haline gelmiş olsa da, bazıları insanı daha önce öğrenmediğine pişman edecek kadar faydalı olabiliyor.

İşte onlardan bir tanesi de: iPhone'un klavyesinde bulunan 'metin değişimi' özelliği. Kısaca özetlemek gerekirse, metin değişimini kullanarak kendi belirlediğiniz bir harf veya kelimenin yine kendi belirlediğiniz başka bir yazıyla değiştirilmesini sağlayabiliyorsunuz.

Örneğin sık sık internetten sipariş veren birisi olarak, alışveriş sitelerine her seferinde adresinizi uzun uzun yazmak yerine klavyeden "adr" ibaresini girdiğinizde otomatik olarak adresinizin ekranda belireceği şekilde ayarlayabilirsiniz. Bunun gibi birçok örnekle 'metin değişimi' özelliğini değerlendirebilirsiniz.

İPHONE METİN DEĞİŞİMİ NASIL KULLANILIR?

Metin değişimini ayarlamak için öncelikle iPhone'dan Ayarlar​ uygulamasını açın. Daha sonra Genel > Klavye > Metin Değişimi sekmesine girin. Daha önce yapılmış ayarları da göreceğiniz bu ekrana, sağ üst köşedeki artı simgesine tıklayarak eklemeler yapabilirsiniz.

'Kestirme' kısmına kısayol olarak belirlemek istediğiniz kelimeyi, 'İfade' kısmına ise belirlediğiniz kısayolun dönüşmesini istediğiniz cümleyi yazmanız gerekiyor. Aşağıdaki örnekte, tgr yazıldığında tgrthaber.com.tr olarak değiştirilecek şekilde ayarlandığını görebilirsiniz.

'Keşke daha önce öğrenseydim' diyeceğiniz, mesaj yazarken hayat kurtaran iPhone özelliği - 1. Resim

MACBOOK VE İPAD'DE DE ÇALIŞIYOR

Ayarladığınız metin değişimleri, aynı Apple Kimliği ile oturum açmış olduğunuz bütün iPhone, iPad, Mac gibi aygıtlar arasında sirayet eder. Ayrıca bir metin değişimini parmağınızla sola kaydırarak silebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...