Tgrt Haber

Kimisi üzülecek, kimisi sevinecek: İşte WhatsApp'ın yeni görünümü!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
04 May 2023 11:29 - Güncelleme : 04 May 2023 19:17
Kimisi üzülecek, kimisi sevinecek: İşte WhatsApp'ın yeni görünümü!

WhatsApp, Android beta sürümünü güncelledi. Halihazırda uygulamanın üstünde bulunan Sohbetler, Aramalar, Durum gibi bölümlerin yer aldığı gezinme çubuğu tamamen kaldırıldı. iPhone'daki WhatsApp'a benzer bir tasarıma geçildi. İşte WhatsApp'ın yeni görünümü!

Sevilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarihindeki en köklü yeniliklerden biri için kolları sıvadı. Android telefonlardaki tasarımını değiştirme kararı alan şirket üst taraftaki Sohbetler, Aramalar, Durum gibi üç bölümü kapsayan gezinme çubuğunu tamamen kaldırdı. Artık çubuk alt tarafta yer alacak.

Tasarım değişikliği ilk defa geçtiğimiz hafta WABetaInfo tarafından ortaya çıkarıldı. Kaynağa göre WhatsApp yeni arayüzü bir süredir geliştiriyordu. Bugün itibarıyla Android için WhatsApp beta 2.23.10.6 sürümünü yükleyen bazı kullanıcılar alt tarafa yerleştirilmiş gezinme çubuğu ile karşılaşmaya başladılar.

YENİ ARAYÜZ KULLANIMI KOLAYLAŞTIRDI

Kullanıcılar WhatsApp'tan böyle bir değişikliği yıllardır talep ediyordu. Çünkü teknolojinin ilerlemesiyle akıllı telefonların ekranları da devasa boyutlara ulaştı ve bu durum tek elle kullanımı zorlaştırdığından WhatsApp'ı kullanırken menüler arasında dolaşmak pek pratik değildi.

Meta bünyesinde yer alan platform kullanıcıların dileğini nihayet yerine getirdi. Gezinme çubuğunun altta olması sayesinde WhatsApp'ı tek elle kullanırken bir yerden bir yere geçiş yapmak daha kolay ve rahat olacak.

Kimisi üzülecek, kimisi sevinecek: İşte WhatsApp'ın yeni görünümü!

Ancak eski arayüze alıştığı için alt tarafa yerleştirilmiş gezinme çubuğunu sevmeyenler de bir hayli fazla.

Öte yandan yeni özellik WhatsApp hesabınızda aktif olmadıysa endişelenmeyin, şu anda sınırlı sayıda beta kullanıcısının erişimine açıldı ve yakında size de ulaşacaktır. WhatsApp, yeni özellikleri genel kullanıma açmadan evvel küçük bir grup beta kullanıcısına sunuyor ve bu şekilde bir süre deniyor.

IPHONE İLE AYNI OLDU

Webtekno'nun aktardığına göre, WhatsApp'ı bir iPhone'dan açtığınızda, ekranın alt kısmında bir gezinti çubuğu bulunur. Bu gezinti çubuğunu kullanarak mesajlara, aramalara, durumlara, ayarlara ve topluluklara anında ulaşılabilir. Bu deneyim artık Android'i de kapsayacak.

Kaynak: WABetaInfo

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...