Tgrt Haber

Kıran kırana yarış: iPhone 15 Pro Max kamera testleri yapıldı, işte alınan sonuç ve sıralama

Editör: Okan Güleş / Kaynak: DXOMARK
10 Ekim 2023 10:09 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 10:10
Kıran kırana yarış: iPhone 15 Pro Max kamera testleri yapıldı, işte alınan sonuç ve sıralama

Akıllı telefonların kamera ve diğer testlerini gerçekleştiren DxOMark, Apple’ın yeni iPhone 15 Pro Max modellerini de testlerine tabi tuttu. İşte DxOMark sonuçlarına göre iPhone 15 Pro Max’in kamera performansı.

Akıllı telefonların performans testleri AnTuTu veya Geekbench tarafından yapılıyor. Kamera, hoparlör ve ekran testleri ise ünlü platform DxOMark​ tarafından gerçekleştiriliyor.

Apple’ın yeni nesil iPhone’ları için de kamera testi epey merak konusuydu. Neyse ki DxOMark en üst model olan iPhone 15 Pro​ Max’i kamera testlerine dahil etti ve puanını verdi. Peki başarılı olabildi mi?

İPHONE 15 PRO MAX​ KAMERA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Shiftdelete’de yer alan habere göre iPhone 15 Pro Max, DxOMark tarafından yapılan paylaşım sonrasında 154 puan ile ikinci sıraya yerleşti. iPhone 15 Pro ise aynı puanla üçüncü sırada yer aldı. Zirvedeki isim ise 156 puan ile Huawei P60 Pro olmaya devam ediyor.

Diğer yandan  kamera testlerinin detaylarına baktığımız zaman bazı şaşırtıcı sonuçlar görüyoruz. Örneğin, her iki Pro modeli de Video testinden 158 puan alarak yeni bir rekor kırarak zirveye yerleşti. 

Aynı şekilde 80 puan ile Bokeh fotoğraf çekim testlerinden de tam puan alarak yeni rekor ile ilk sıraya konumlandı.

Yakınlaştırma testinde ise durum değişiyor. Listenin zirvesinde 158 puan ile yine Huawei P60 Pro bulunuyor. iPhone 15 Pro Max, 142 puanla ancak 17. sıraya yerleşti. iPhone 15 Pro ise hem 5x yerine 3x yakınlaştırmaya sahip olduğu hem de farklı bir lens kullandığı için bu testten 139 puan kaydetti.

Kaynak: DXOMARK
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...