Tgrt Haber

Kirayı ödeyemeyen Twitter'a büyük şok! 1.5 ay süresi kaldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
15 Haziran 2023 11:32 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 11:34
Kirayı ödeyemeyen Twitter'a büyük şok! 1.5 ay süresi kaldı

Twitter, ABD'nin Colorado eyaletine bağlı Boulder şehrindeki ofisini 3 aylık ödenmemiş kira nedeniyle boşaltmak zorunda kaldı.

ABD'li sosyal medya platformu Twitter​, Elon Musk​ tarafından satın alındığından beri başı dertten kurtulmuyor. Bir tarafta, mesaj gönderme ve mavi tik gibi birçok özelliğini paralı hale getirdiği için tepki çekerken; diğer taraftan da şirketler ve kurumlarla yaşadığı davalarla boğuşuyor.

Daha önce ABD'nin Colorado​ eyaletindeki bir temizlik şirketine olan 100 bin dolarlık borcunu ödemediği ortaya çıkmıştı ve temizlik firmasıyla davalık olmuştu. Şimdi de yine Colorado'nun Boulder şehrinde bulunan ofisin sahibi, ödenmemiş kiraları nedeniyle sosyal medya şirketini mahkemeye verdi.

MAHKEME​ TWİTTER'A SÜRE VERDİ

TechCrunch tarafından aktarılan bilgiye göre, Twitter kirayı aylık olarak ödemiyordu. 2020 yılında ofisin sahibiyle 968 bin dolarlık bir akreditif anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşmadan da bahsetmek gerekirse; akreditif, kısaca şartlı bir banka kredisi olarak biliniyor.

Kirayı ödeyemeyen Twitter'a büyük şok! 1.5 ay süresi kaldı

Akreditif anlaşmalarında, alıcının ve satıcının isteğiyle, satıcının gönderdiği mal veya hizmetlerin belirli koşullara uygun olduğu kanıtlandığında, banka ödeme yapmayı taahhüt eder. Banka, alıcının talimatlarını yerine getirmesi durumunda, satıcıya ödeme yapar.

Ortaya çıkan bilgilere göre Twitter'ın kredi limiti Mart ayında tamamen doldu ve aradan geçen 3 aylık süre zarfında şirket ofis sahibine hiçbir kira ödemesi yapmadı. Kiranın Mart'a kadar bu miktardan düzenli olarak ödendiğini varsayarak, ayda yaklaşık 27 bin dolara karşılık geldiği anlaşılıyor.

Yaşanan bu gelişme üzerine ofisi sahibi Mayıs ayında Twitter'ı mahkemeye verdi. 31 Mayıs'ta sonuçlanan davada yargıç, 49 gün içinde yani Temmuz'un sonuna kadar Twitter'ın ofisi boşaltmasına karar verdi.

300 KİŞİ ÇALIŞIYORDU

Twitter'ın Boulder'daki ofisinde 300 kişi çalışıyordu, bununla birlikte şirketin işten çıkarmaları ve istifalarla bu sayının yarıya düştüğü tahmin ediliyor. Kalan çalışanların akıbeti ise belirsiz. Onlar da işten çıkarılabilir ya da şirketin ABD'deki diğer ofislerinden birine geçebilirler veya uzaktan çalışma sistemine dönebilirler.

Kaynak: TechCrunch, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...