Tgrt Haber

BAE'den sonra bir ülke daha Bayraktar TB2 üssü kurdu: Açılış yapıldı, yerli İHA'ya imzalar atıldı!

13 Eylül 2022 15:04 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 15:05
BAE'den sonra bir ülke daha Bayraktar TB2 üssü kurdu: Açılış yapıldı, yerli İHA'ya imzalar atıldı!

Geçtiğimiz günlerde BAE, Bayraktar TB2 için üs kurmuştu. Yerli İHA onlarca ülkede envantere girerken, bir ülke daha üs kurduğunu açıkladı. İmzalar atıldı, açılış yapıldı....

Dünyanın önde gelen İHA'larından TB2, onlarca ülkeye ihraç edilerek floya katıldı. Gösterdiği başarısıyla göz dolduran yerli İHA için, satın alındığı ülkelerde üs kurulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta BAE,TB2 için üs kurduğunu açıklarken, şimdi ise listeye bir isim daha katıldı. Kırgızistan​, Bayraktar TB2​ için üs kurduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Sınır Muhafız Hizmetlerine ait Bayraktar TB2 SİHA'ları için kurulan üssün açılışını yaptı. Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı General Kamçıbek Taşiyev'in de hazır bulunduğu açılış töreninde Caparov, Bayraktar TB2SİHA'ya imzasını attı.

KIRGIZİSTAN, ÜS KURDU

Caparov, buradaki konuşmasında, barış ve istikrarın ülke sınırlarından başladığını belirterek, üssün hava ve sınır savunma görevini yerine getireceğini vurguladı. Üste incelemelerde bulunan Caparov'a devlet sınırının korunmasında görev alan SİHA'ların çalışması hakkında bilgi verildi. Öte yandan Kırgızistan, kendi imkanlarıyla geçtiğimiz yıl Türkiye​'den Bayraktar TB2 SİHA'ları satın almıştı

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...