Tgrt Haber

Kısa videolar YouTube’ın sonunu getirebilir… Üst düzey yöneticiden dikkat çeken açıklama

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Financial Times
04 Eylül 2023 11:29 - Güncelleme : 04 Eylül 2023 11:33
Kısa videolar YouTube’ın sonunu getirebilir… Üst düzey yöneticiden dikkat çeken açıklama

YouTube, tıpkı TİkTok ve Reels gibi kısa videolar sunuyor. Ancak platformda sunulan bu kısa videolar, bazı yöneticilere göre şirketi mali krizin eşiğine getirebilir.

Google’ın video akış platformu YouTube​, yıllar önce tıpkı TikTok​ ve Instagram Reels’larına benzer kısa video hizmeti Shorts’u piyasaya sürdü.

İçerik üreticilerinin gelir​ kapısı olan bu yenilik, aynı zamanda platformda geçirilen süreyi de artırıyor. Ancak üst düzey YouTube yöneticileri işe bir de öbür tarafından bakıyor. Zira YouTube için yeni bir kriz kapıda olabilir.

YOUTUBE, SHORTS​ NEDENİYLE MALİ KRİZ YAŞAYABİLİR

Financial Times'a konuşan üst düzey YouTube yöneticisi, Shorts videoların YouTube'un en büyük gelir kaynağı olan reklamlara sekte vurduğunu söyledi.

Öyle ki şirketin üst düzey yönetim kadrolarında olan pek çok kişi de böyle düşünüyor. Hatta YouTube çalışanlarına göre YouTube, TikTok'a rakip olmak için kullanıma sunduğu Shorts özelliği nedeniyle büyük bir mali krizin içine girebilir.

Kısa videolar YouTube’ın sonunu getirebilir… Üst düzey yöneticiden dikkat çeken açıklama

Bununla birlikte YouTube'un bir numaralı gelir kaynağı reklamlar​. Şirket, sadece uzun videoların yüklendiği dönemlerde oldukça yüksek reklam gelirleri elde ediyordu. Ancak Shorts'un kullanıma sunulmasıyla bu durum değişti. YouTube reklam geliri son çeyrekte toparlanma göstermiş olsa da önceki üç çeyrekte düştü. Yıllık bazdaki reklam gelirleri de düşüş eğiliminde. İşte YouTube yöneticilerini endişelendirenşey de tam olarak bu.

Teknoloji devi, horts'tan daha fazla para kazanmak için neler yapacağı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bu konuda somut adımlar atılamadı. Öte yandan; Financial Times'ın araştırmasına göre Shorts videolar popüler olmaya devam ettikçe, içerik üreticiler uzun süreli videolardan uzaklaşıyor ve bu da YouTube'un reklam gelirlerini düşürmede çarpan etkisi yapıyor.

 

Kaynak: Financial Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...