Tgrt Haber

Koleksiyonerler iPhone 1 için yarıştı! Açık artırmayla satılan fiyat dudak uçuklattı

21 Mart 2023 10:44 - Güncelleme : 21 Mart 2023 11:12
Koleksiyonerler iPhone 1 için yarıştı! Açık artırmayla satılan fiyat dudak uçuklattı

Apple'ın piyasaya çıkardığı 2007 yılında 500 sterline karşımıza çıkan IPhone 1 için koleksiyonerler açık artırmada birbirleriyle yarıştı. Çıktığı günden bu yana geçen 16 senede paketi hiç açılmayan telefon, açık artırmada tam 45 bin sterline satıldı.

2007 yılında Apple​'ın 500 sterline satışa çıkardığı paketi hiç açılmamış iPhone 1, koleksiyonerlerin ilgi odağı haline geldi. Açık artırmaya çıkarılan telefon, bir koleksiyoner tarafından 45 bin sterlin gibi büyük bir rakama satın alındı.

Açık artırmanın yapıldığı RR Müzayede Evi sözcüsü, iPhone telefonun akıllı telefon alanında yeni bir çağ açtığını, interneti insanların cebine taşıyan ilk telefonlardan biri olduğunu söyledi.

ESKİ TELEFONLARINIZI ATMAYIN!

Kullanılamayan diğer markalara ait eski telefonlara da koleksiyoncuların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Sözcü, insanların eski ve hiçbir uygulamayı kaldırmayan telefonlarını atmak yerine saklamaları gerektiğini söyledi.

iPHONE 1 FİYATIYLA REKOR KIRDI

Geçmişte de birkaç 1. nesil iPhone cihazı, yine yüksek fiyatlarla açık artırmaya çıkarıldı ancak hiçbiri bu verilen teklif kadar yüksek olmamıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...