Tgrt Haber

Korku filmi değil, uzayın sesi: NASA, Güneş Sistemi’nin unutulmaz ses kayıtlarını paylaştı

01 Kasım 2023 11:20 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 11:24
Korku filmi değil, uzayın sesi: NASA, Güneş Sistemi’nin unutulmaz ses kayıtlarını paylaştı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), bugüne kadar tarihe geçen, uzayın unutulmaz ses kayıtlarını yayınladı. Her gezegende çıkan sesler, korku filmlerini aratmıyor.

Güneş​ Sistemi​, içerisinde onlarca gezegeni barındırıyor. Yaşadığımız gezegen Güneş Sistemi içerisinde yer alırken, Satürn​, Jüpiter​, Mars​, Uranüs gibi pek çok gezegen de komşu konumumuzda. 

Evreni derinliklerine inceleyen NASA, söz konusu gezegenlerle ilgili sık sık keşifler yapıp, bilinmeyenleri açığa çıkarıyor. Ancak bunlardan en dikkat çekenleri de sesleri olabilir. Çünkü Güneş Sistemi’ndeki gezegenlerden gelen sesler oldukça ürkütücü…

NASA, GÜNEŞ SİSTEMİ’NDEKİ GEZEGENLERİN SES KAYDINI PAYLAŞTI

Her Güneş Sistemi cisminin kendine özgü sesleri var. Örneğin Güneş, yüzeyi Teksas eyaletinden daha büyük, sürekli yükselen ve batan konveksiyon hücreleriyle çalkalandığından çok uğultulu bir ses çıkarabiliyor. 

Öyle ki bilim insanlarına göre eğer ses uzayda yayılsaydı, Güneş’in kulakları patlatacak 100 desibel şiddetinde kükreme gibi sesler çıkarabilirdi. 

Uzaydan gelen ilginç sesler aslında gezegenlerin, etrafında dönen plazma dalgaları ile cıvıltı veya ıslık üretmesinden kaynaklanıyor. 

Hatta araştırmacılara göre Dünya’nın sesi kuş ya da balina sesine de benzetiliyor. Satürn’ün sesi ise 1950’lerin bilim kurgu filmlerinden alıntılanmış gibi.

İŞTE SIRASIYLA GEZEGENLERİN SESİ

SATÜRN

GÜNEŞ

MARS

Kaynak: NASA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...