Tgrt Haber

Korkulan oldu: Netflix, şifre paylaşım yasağını Türkiye'de de uygulamaya başladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
20 Temmuz 2023 13:06 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 13:08
Korkulan oldu: Netflix, şifre paylaşım yasağını Türkiye'de de uygulamaya başladı

Netflix, şimdiye kadar ABD, Kanada, İspanya gibi birkaç ülkeyle sınırlı olan şifre paylaşım yasağını 100'den fazla ülkede kullanıma sunduğunu duyurdu. Listede Türkiye de var. Peki şimdi ne olacak?

Netflix​, abonelerinin aynı hanede yaşamayan birisiyle şifre paylaşabilmek için ek ücret ödemesini gerektiren sistemi Türkiye dahil bütün ülkelerde uygulamaya başladı.

Geçen yıl test edilmeye başlanan bu özellik, 2023'te Kanada, Yeni Zelanda, ABD ve İspanya gibi diğer ülkelerde de hayata geçirilmişti.

Netflix, yılın ikinci çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladığı raporunda, bu uygulamanın 100'den fazla ülkede başlatıldığını açıkladı. Bu ülkeler kalem kalem açıklanmasa da, bazı Türk kullanıcıların sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, sistemin Türkiye'de de uygulanmaya başladığı anlaşıldı.

NETFLİX ŞİFRE PAYLAŞIMI​ ÜCRETLİ OLDU

Netflix tarafından kullanıcılara gönderilen e-postada şöyle denildi:

"Netflix sadece hesap sahibinin ve birlikte yaşadığı kişilerin kullanımı içindir. Netflix'i yoldayken ve seyahat ederken kişisel cihazlarınızda; konakladığınız otelin, yazlığın veya kiraladığınız tatil evinin televizyonunda kolayca izleyebilirsiniz. Haneniz dışında biri hesabınızı kullanıyorsa: Profil transferi yapın. Hesabınızı kullanan herkes, ücretini ödediği yeni bir üyeliğe profil transferi yapabilir."

Peki bundan sonra ne olacak? Mailde de belirtildiği üzere, Netflix üyeleri sadece aynı hanede yaşadığı kişilerle birlikte hesabını kullanabilecek. Diğer kişiler, ya kendilerine ayrı bir Netflix üyeliği oluşturacak ya da ekstra ücret karşılığında, aynı hesaba bağlı ek bir profil açacaklar.

Sistem, Netflix hesabında oturum açan ana cihazı "birincil cihaz" olarak nitelendiriyor. Kullanıcının IP adresini ve hesap etkinliğini tarayarak, aynı hesaba başka bir konumdan giriş yapıldığı takdirde, cihazı yasaklıyor. Ardından kullanıcıdan, izlemeye devam edebilmesi için "ek üyelik" satın alması isteniyor.

Netflix, sürekli seyahat edenlere ise kolaylık sağlayacak. Bu kişiler, otel televizyonu gibi yabancı yerlerden hesaplarına giriş yapabilmek için 1 hafta süreyle geçici erişim kodu talep edebilecekler.

Kaynak: TechCrunch

Derleme: Ömer Faruk Doğan / TGRT Haber

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...