Tgrt Haber

Kullanıcılar bunu yıllardır bekliyordu… iPhone’un sevilen özelliği Android cihazlara geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sammobile
04 Haziran 2023 11:11 - Güncelleme : 04 Haziran 2023 11:20
Kullanıcılar bunu yıllardır bekliyordu… iPhone’un sevilen özelliği Android cihazlara geliyor

Google, hazırlıklarına devam ettiği Android 14 güncellemesinde çok önemli bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Android kullanıcıları yıllar sonra faydalı bir özelliğe daha kavuşacak.

Apple, iPhone​ ve iPad cihazlarında Android​ cihazlarda olmayan bazı önemli özellikler sunuyor. Google​ ise Android cihazları geliştirmek için önemli çalışmalar ortaya koyuyor. Zira son çalışma da yine Android kullanıcılarının yararına sunulacak bir özelliği gözler önüne seriyor.

Ortaya çıkan görüntülere göre Google, Android 14​ ile akıllı telefonlara pil sağlığı özelliğini getirmeye hazırlanıyor. iPhone’larda halihazırda kullanılan bu özellik, pil ve performans durumuna ilişkin önemli bilgileri kullanıcıya bildirecek.

Android, pil sağlığı özelliğine kavuşuyor

Google, Android 14’e pil sağlığına ilişkin bazı API’ler yükledi. Teknoloji devi, bu konuda kullanıcıları memnun edebilir ve  bu API’lar üzerinden çalışacak bilgi sayfası ile şarj döngüsü sayısını da gözler önüne serebilir.

Kullanıcılar bunu yıllardır bekliyordu… iPhone’un sevilen özelliği Android cihazlara geliyor

Bu işlev aynı zamanda beraberinde başka kullanışlı özellik ve içgörü de getirecek. Örneğin, telefonunuzun batarya şarj döngüsü sayısı, şarj durumu, üretim tarihi, sağlık durumu, ilk kullanım tarihi gibi bilgileri görebileceksiniz.

Android 14 ile gelen pil sağlığı özelliği şimdilik yalnızca Android 14 beta 2 yüklü Pixel cihazlarda kullanılabiliyor. Ancak ilerleyen dönemlerde Samsung, Xiaomi ve diğer üreticilerin de Android 14 güncellemesiyle birlikte pil sağlığı özelliğini sunması bekleniyor.

Kaynak: sammobile
Derleme: tgrthaber.com

Kaynak: Sammobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...