Tgrt Haber

LG Display'den otomobiller için ultra ince hoparlör: Ses deneyimini ileri seviyeye taşıyor

22 Kasım 2022 10:17 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 10:18
LG Display'den otomobiller için ultra ince hoparlör: Ses deneyimini ileri seviyeye taşıyor

Geçtiğimiz haftalarda sergilediği esnek ekranla adından söz ettiren LG, şimdi ise otomobiller için geliştirdiği yeni hoparlörünü tanıttı.

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, faaliyet gösterdiği birçok alanda adından sıkça söz ettiriyor. 

Akıllı telefon​ pazarına bir dönem damga vuran, ancak geçtiğimiz yıllarda bu sektörden elini çeken firma, odağını diğer ürünlerine çevirdi. Geliştirdiği ekran, hoparlör ve farklı ürünleriyle önemli yol kat eden şirket, bu kez karşımıza otomobilleriçin geliştirilen ultra ince hoparlör ile çıkıyor.

ULTRA INCE HOPARLÖR DUYURULDU

LG Display’in yeni ince hoparlör sistemi Thin Actuator Sound Solution (İnce Aktüatör Ses Çözümü) olarak isimlendiriliyor.

Ses bobini, koni ve mıknatıs gibi bileşeneler nedeniyle bu sistem, büyük hoparlörlerin aksine, film tipi uyarıcı teknoloji sayesinde oldukça ince bir yapıya sahip.

LG Display'den otomobiller için ultra ince hoparlör: Ses deneyimini ileri seviyeye taşıyor

Alanında uzmanlaşan ve son teknolojiyi gözler önüne seren LG, araç içerisinde ekran panelleri titreştirerek3 boyutlu ve sürükleyici bir ses deneyimi sağlamayı amaçlıyor.

150mm x 90mm boyutundaki ses paneli, 2.5mm inceliği ve 40g kütlesi ile oldukça rekabetçi bir ses sistemi olarak dikkat çekiyor. Yeni teknolojisini CES 2023’te detaylı olarak göstermeye hazırlanan firma, bu sistemin 2023’ün ilk yarısında araçlarda görüleceğini de belirtti. 

Kaynak: LG
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...