Tgrt Haber

LG, dünyanın ilk 240Hz ekranlı monitörünü piyasaya sürdü

12 Aralık 2022 15:09 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 15:10
LG, dünyanın ilk 240Hz ekranlı monitörünü piyasaya sürdü

LG Elecektronics, gerilebilir ekranın ardından bir ilke daha imza attı. 240 kare hızına sahip ilk monitör piyasaya sürüldü.

LG Elecetronics, özellikle mobil pazardan çekilmesinin ardından diğer alanlarda faaliyetini artırdı. Yepyeni ve birbirinden ilginç ürünler sergileyen Koreli üretici, geçtiğimiz haftalarda gerilebilir ekran teknolojisini sergiledi. 

Son teknolojiyi ürünlerinde buluşturan LG, şimdi ise OLED ekranlı monitörüyle karşımıza çıkıyor. Ancak bu monitör, yüksek yenileme hızına sahip paneliyle diğer rakiplerinin önüne geçiyor.

240HZ YENİLEME HIZI

Yeni LG monitör, 1-240Hz uyarlanabilir ekran yenileme hızını destekliyor. Ayrıca LG, LCD'den farklı olarak OLED ekranlı monitöründe, 0,03 ms (saniyenin 1/1000'i) tepki hızına sahip panel kullanıyor. Bu sayede ekran sorunsuz şekilde kare hızları arasında geçiş yapabiliyor.

LG UltraGear OLED kavisli monitör, 45 inç boyutunda ve tasarımı itibariyle ihtişamlı görünüme sahip. Ekranın karşısında tüm içerikleri kolayca görebilirken, özellikle rol yapma oyunlarında deneyimi ileri seviyeye çıkarabilirsiniz. 

LG, dünyanın ilk 240Hz ekranlı monitörünü piyasaya sürdü

Yeni monitöre ilişkin açıklamalarda bulunan LG Elecektronics BT bölümü başkanı Seo Young-Jae, "OLED'e dayalı olarak çeşitli boyut, şekil ve performansta farklılık gösteren LG UltraGear oyun monitörleriyle yeni müşteri deneyimleri sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şimdilik Kore'de tanıtımı gerçekleştirilen monitörün, önümüzdeki aylarda diğer pazarlarda da piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...