Tgrt Haber

Liseliler ve üniversiteliler yarışacak: Birinciye 50 bin lira ödül

27 Temmuz 2021 12:56
Liseliler ve üniversiteliler yarışacak: Birinciye 50 bin lira ödül

Savunma Sanayii Başkanlığı, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik insansız su üstü araç tasarlama yarışması başlatıyor. Birinci olan projeye 50 bin lira ödül verilecek.

Savunma Sanayii Başkanlığı düğmeye bastı. Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik, insansız su üstü araç tasarlama yarışması başlıyor. Yarışmanın sloganı, 'hayallerimizi üretiyor, geleceğe yelken açıyoruz' olarak belirlendi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yaptığı açıklamada yarışmayla "insansız otonom görev icra etme kabiliyetine sahip su üstü araçlarının tasarımını ve prototip üretimini hedeflediklerini belirtti. Yarışmaya katılacak takımlar, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından kriterleri belirtilen senaryolara ilişkin görevleri başarı ile icra edebilecek araçlar geliştirecek.

BİRİNCİYE 50 BİN LİRA ÖDÜL VERİLECEK

Projelere ilişkin dokümanlar jüri tarafından değerlendirilecek, en yüksek puanı alan ilk 10 takım yarışmaya katılmaya hak kazanacak. Yarışmaya hak kazanan bu takımlara 10 bin liraya kadar finansal destek sağlanacak. Yarışmanın final bölümünde araçlar oluşturulacak parkurda navigasyon, rotayı koruma, manevra kriterlerine göre performanslarını sergileyecek. Yarışma sonunda ilk üçe giren takımlar sırasıyla 50, 30 ve 20 bin liralık ödüllere sahip olacak. Son başvuru tarihi 10 Eylül olarak açıklanan yarışmada parkurun sonunda ödül bekliyor.

Liseliler ve üniversiteliler yarışacak: Birinciye 50 bin lira ödül

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...