Tgrt Haber

M3 MacBook Air ısınma sorunuyla gündemde! Fiyatı da kendisi de 'yakıyor'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tomshardware.com
11 Mart 2024 12:51 - Güncelleme : 11 Mart 2024 12:51
M3 MacBook Air ısınma sorunuyla gündemde! Fiyatı da kendisi de 'yakıyor'

Apple'ın iPhone 15 Pro serisinin ardından şimdi de yeni M3 çipli MacBook Air modeli aşırı ısınma sorunuyla gündemde. Dizüstü bilgisayar, yapılan testlerde 100 dereceye geçen sıcaklıkları gördü.

Apple​'ın çiçeği burnunda dizüstü bilgisayarı M3 MacBook Air, ön sipariş sürecine devam ediyor ve 13 Mart'ta satışa sunulacak. Teknolojik cihazları ısınma ve performans testlerine sokup bunları yayınlayan Max Tech isimli YouTube​ kanalı son videosunda yeni MacBook Air'i konuk etti.

Yapılan stres testlerinde M3 çipli MacBook Air, tam 114 santigrat derece sıcaklığa ulaştı. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardaki işlemciler, oldukça yüksek sıcaklıklara dayanabilecek şekilde tasarlanmış olsalar da, yine de 114 derece bir laptop için anormal olarak kabul ediliyor.

Ayrıca sıcaklıkların eninde sonunda kabaca 100 santigrat dereceye düştüğü, ancak bunun gözle görülür miktarda performans kaybıyla sonuçlandığı da belirtiliyor.

MACBOOK AİR, AKTİF SOĞUTMA SİSTEMİ KULLANMIYOR

MacBook Air'in en yeni sürümü bu hafta M3 çipiyle piyasaya sürüldü. Pro'ya göre daha hafif ve ince olmasıyla öne çıkan dizüstü bilgisayar, M1 destekli MacBook Air'den bu yana aktif soğutmaya sahip değil ve sessiz çalışmayı sağlamak için soğutucu ve kasa aracılığıyla pasif soğutmayı kullanıyor.

Doğal olarak da bu durum MacBook Air'in işlemcisinin daha yüksek sıcaklıkta çalışmasına sebep oluyor ve M3 modeli de tabii ki farklı değil.

Max Tech, M3 Macbook Air'in 15 inçlik modelini 3DMark Wild Life Extreme ve Cinebench 2024 programlarıyla test etti ve işlemcinin içerisindeki en sıcak çekirdeğin birçok kez 114 santigrat dereceye ulaştığını fark etti.

Bununla birlikte de, yük altında ortalama CPU ve GPU sıcaklığı sırasıyla 107 ve 103 dereceye kadar çıktı. Bu, şasinin en sıcak noktasında 46 santigrat dereceyi görmesiyle sonuçlandı.

Bu ısı, bir işlemcinin güvenli bir şekilde çalışabileceği bir miktar olarak kabul edilmiyor. Ayrıca M3 işlemci, stres testleri boyunca frekansını ve güç tüketimini kademeli olarak düşürdü. Bu sayede sıcaklık​ yaklaşık 100 dereceye kadar düşse de, cihaz işlemci performansından ödün verdi.

13 inç M3 MacBook Air'in fiyatı 47 bin 999 TL'den, 15 inçlik model ise 54 bin 999 TL'den başlıyor.

Kaynak: Tomshardware.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...