Tgrt Haber

Mac bilgisayarlara yeni özellikler kazandıran macOS Sonoma güncellemesi çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
26 Eylül 2023 21:36 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 21:37
Mac bilgisayarlara yeni özellikler kazandıran macOS Sonoma güncellemesi çıktı

Apple, Mac bilgisayarları için yeni işletim sistemini piyasaya sürdü. Etkileşimli araç takımları, Safari'de yeni gizlilik seçenekleri gibi özellikleri ile öne çıkan macOS Sonoma güncellemesi, uyumlu Mac cihazları için indirilebilir hale geldi.

Mac​ bilgisayar kullanıcılarının merakla beklediği macOS Sonoma sürümü yayınlandı. Birkaç aydır beta testleri devam eden ve her güncellemesinde daha da geliştirilen yeni işletim sistemi herkese açık olarak indirmeye sunuldu.

Apple​, macOS Sonoma güncellemesini 26 Eylül Salı günü Türkiye saatiyle 20.00'da tüm dünyada eş zamanlı olarak piyasaya sürdü. Bu güncelleme MacBook​, iMac​, Mac Pro modelleri için yepyeni özellikleri de beraberinde getirdi.

MACOS SONOMA NASIL İNDİRİLİR?

Kullanıcılar, Finder menüsündeki Elma logosuna tıklayıp, Sistem Ayarları - Genel - Yazılım Güncelleme bölümüne giderek, macOS Sonoma güncellemesini indirebilecek ve yükleyebilecekler. Güncelleme 7 GB'tan fazla bir dosya boyutuyla geliyor.

İndirme işleminin tamamlanma süresi internet bağlantınızın hızına göre değişiklik gösteriyor. Bağlantınız yavaşsa bir veya birkaç saat sürebilir, daha hızlı bir internet kullanıyorsanız 1 saatten kısa bir süre içerisinde tamamlanabilir. İndirmenin durumunu, Yazılım Güncelleme ekranındaki ilerleme çubuğundan kontrol edebilirsiniz.

Mac bilgisayarlara yeni özellikler kazandıran macOS Sonoma güncellemesi çıktı

MACOS SONOMA UYUMLU CİHAZLAR

  • MacBook (2017 veya sonrası)
  • MacBook Pro (2018 veya sonrası)
  • MacBook Air (2017 veya sonrası)
  • iMac (2017 veya sonrası)
  • Mac mini (2018 veya sonrası)
  • Mac Studio
  • Mac Pro (2019 veya sonrası)
  • iMac Pro

MacOS Sonoma ile gelen en önemli yenilik, oyun tarafında olacak. Apple'ın oyun geliştirme platformu Metal, oyunların diğer platformlardan Mac’e taşınmasını kolaylaştıracak. Yeni araç kiti ile geliştiriciler oyunlarının Mac’te nasıl çalışacağını birkaç gün içinde görebiliyor. Aylarca uğraşma zorunluluğu ortadan kalkmış oluyor.

Kullanıcılar araç takımı galerisinden istedikleri araç takımını doğrudan masaüstüne ekleyebilecek. Araç takımları bilgisayarın duvar kağıdıyla da uyumlu çalışacak, böylece kullanıcılar uygulamalarla çalışırken dikkat dağınıklığı yaşamayacak.

Bu ve benzeri tüm yeni özellikler macOS Sonoma uyumlu Mac cihazları ile kullanılabilecek.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...