Tgrt Haber

Macaristan'dan Türkiye'nin savunma sanayine övgü dolu sözler: Model olarak görüyoruz

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Kasım 2023 22:20 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 22:30

Macaristan Savunma Bakanı Bobrovniczky, Türkiye'nin savunma sanayinde son yıllarda önemli adımlara imza attığını söyledi. Türk Savunma Sanayi'ne övgüler dizen Macar Bakan, "Türkiye'yi askeri anlamda bir model olarak görüyoruz. Son yıllarda gösterdikleri gelişme ve performans bizim için ilham verici" dedi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır​, Budapeşte'de Macaristan​ Savunma Bakanı Kristof Szalay-Bobrovniczky ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde, Türkiye​ ve Macaristan arasında savunma sanayii alanında yapılacak iş birlikleri ile çok daha güçlü bağlara sahip olacaklarını vurguladı.

"ÖNEMLİ TİCARET ORTAĞI"

İki bakan görüşmenin ardından basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen ziyaret kapsamında yeni iş birlikleri geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kacır, iki ülke liderlerinin en üst düzeyde sergilediği güçlü irade ve iş birliği vizyonu çerçevesinde Macaristan'la ilişkileri her alanda daha ileri taşımaya gayret gösterdiklerini iletti.

Kacır, Macaristan'ın Türkiye için önemli bir ticaret ortağı olduğunu belirterek, karşılıklı yatırımlarar ve iş birlikleri ile 6 milyar dolarlık ortak hedefe doğru emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti.

Macaristan'dan Türkiye'nin savunma sanayine övgü dolu sözler: Model olarak görüyoruz

"TÜRKİYE'Yİ MODEL OLARAK GÖRÜYORUZ"

Macaristan Savunma Bakanı Kristof Szalay-Bobrovniczky ülkesinde savunma sanayinde gelişitirme yapmak için çabaladıklarını söylerken, "Türkiye'yi askeri anlamda bir model olarak görüyoruz. Son yıllarda gösterdikleri gelişme ve performans bizim için ilham verici. Görüşmelerimizde daha farklı alanlarda da iş birliği yapmak için anlaştık ve bunun için bir çalışma grubu hazırladık" dedi. 

MACARİSTAN'A SAVUNMA SANAYİİ ÇIKARMASI

Sosyal medya hesabından da açıklama yapan Kacır, "Ziyaretimize Türkiye’den 10 savunma sanayii kurumu ve şirketi de eşlik etti. Tarihi bağlarımız olan Macaristan ile stratejik iş birliğimizi kuvvetlendirme iradesindeyiz.

2024 yılını Türkiye-Macaristan Kültür Yılı olarak değerlendirecek, 2025 Türkiye-Macaristan Bilim ve İnovasyon Yılı'na hazırlanacağız" dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...